דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קוביות פרג בציפוי גנאש שוקולד
קוביות פרג בציפוי גנאש שוקולד
קוביות פרג בציפוי גנאש שוקולד
מעדן פרג לפורים

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 82 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 מערבבים בקערה את החמאה ביחד עם הסוכר והביצה.
  • 2 מוסיפים את הקמח וסוכר הוניל ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
  • 3 לוקחים 3/4 מהבצק ומשטחים לעובי של כס"מ בתבנית משומנת (תבנית מלבנית בגודל 25x15 או תבנית עגולה בקוטר 20-22 ס"מ).
  • 4 מניחים את התבנית במקרר עד לקירור הבצק, ואת 1/4 הבצק הנותר מקפיאים למשך כחצי שעה.
  • 5 דוקרים מעט עם מזלג את הבצק שהתקרר ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 160-170 מעלות במשך כ- 15 דקות. מוציאים לקירור.
  • הכנת המילוי:
  • 1 מניחים בסיר את החלב, השמנת, הפרג, הסוכר, הסולת והקמח, ומבשלים על אש נמוכה עד שהתערובת מסמיכה.
  • 2 מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה, סוכר הוניל וגרידת הלימון, מערבבים ומקררים.
  • 3 מפרידים את הביצים ומשלבים את החלמונים בתוך תערובת הפרג.
  • 4 מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב, ומשלבים גם כן את קציפת החלבונים בתערובת הפרג.
  • הרכבה + ציפוי הגנאש:
  • 1 מסדרים את תערובת הפרג על תחתית העוגה ומעל מגרדים את הבצק הקפוא.
  • 2 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך כ- 50 דקות.
  • 3 מצננים את העוגה האפויה ובינתיים מכינים את גנאש השוקולד.
  • 4 ממיסים את השוקולד המריר עם השמנת המתוקה והרום, מצפים את העוגה, מקררים וחותכים לקוביות.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית מלבנית בגודל 25x15 או תבנית עגולה בקוטר 20-22 ס"מ.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)300365
חלבונים (גרם)5.71 6.94
פחמימות (גרם)2732
מתוכן סוכרים (גרם)11.25 13.67
שומנים (גרם)19.35 23.51
מתוכם שומן רווי (גרם)8.47 10.29
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.150.19
כולסטרול (מ"ג)70.08 85.16
נתרן (מ"ג)27.633.53
סיבים תזונתיים (גרם)1.41 1.71
מים (גרם)8.189.94
ויטמין A (מק"ג)16.3319.84
ויטמין B (מ"ג)0.240.29
ויטמין B1 (מ"ג)00.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.160.19
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.835.87
ויטמין B12 (מק"ג)0.090.11
ויטמין C (מ"ג)0.390.47
ויטמין D (מק"ג)0.210.25
ויטמין E (מ"ג)0.110.13
ויטמין K (מק"ג)0.030.04
סידן (מ"ג)140.6170.84
ברזל (מ"ג)0.180.22
מגנזיום (מ"ג)1.271.54
זרחן (מ"ג)20.2424.6
אבץ (מ"ג)0.130.16
אשלגן (מ"ג)14.7917.97
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.20.24
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.19
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.370.45
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.350.42

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.7% 36.4% 10.8% 50.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.6 (0.63 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה