דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל בריא, טעים ומזין

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 157 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בסיר עם הרבה מים מביאים לרתיחה את העדשים הירוקות. לאחר 5 דקות רתיחה שולפים אותן מהסיר לקערה בעזרת מסננת. באותו הסיר עם המים מביאים לרתיחה את גרגירי החומוס ומסננים.
  • 2 במחבת גדולה ורחבה מטגנים את הבצלים (חתוכים לפרוסות דקות או חצאי פרוסות) והגזרים (חתוכים לקוביות קטנות) בשמן הזית למשך כרבע שעה עד שהם מתרככים ומשחימים.
  • 3 מנמיכים את האש ומוסיפים אליהם את המלח, הפלפל הלבן, הכמון והכורכום, ומערבבים קלות. מוסיפים את העדשים ומבשלים הכל יחד כ- 10 דקות. מכבים את האש ומכסים.
  • 4 במחבת נפרדת מטגנים את גרגירי החומוס המסוננים בשמן הזית עם הפפריקה המתוקה והחריפה למשך כרבע שעה, עד שהגרגירים משחימים מעט, ומוסיפים אותם לתבשיל העדשים.
  • 5 מערבבים הכל יחד בעדינות ומגישים חם.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)183117
חלבונים (גרם)10.02 6.38
פחמימות (גרם)3019
מתוכן סוכרים (גרם)2.87 1.83
שומנים (גרם)6.66 4.24
מתוכם שומן רווי (גרם)0.92 0.58
נתרן (מ"ג)37.6223.94
סיבים תזונתיים (גרם)10.13 6.45
מים (גרם)53.9934.36
ויטמין A (מק"ג)257.53163.9
ויטמין B (מ"ג)0.50.32
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.30.19
ויטמין B5 (מ"ג)0.070.05
ויטמין B6 (מ"ג)0.070.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.692.98
ויטמין C (מ"ג)4.032.56
ויטמין E (מ"ג)0.450.29
ויטמין K (מק"ג)4.362.78
סידן (מ"ג)23.8915.21
ברזל (מ"ג)2.971.89
מגנזיום (מ"ג)11.137.08
זרחן (מ"ג)28.3418.04
אבץ (מ"ג)0.180.12
אשלגן (מ"ג)162.18103.21
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.090.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.140.09
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.130.08

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
18% 11.8% 17.8% 52.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.23 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.