דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל בריא, טעים ומזין

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 172 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בסיר עם הרבה מים מביאים לרתיחה את העדשים הירוקות. לאחר 5 דקות רתיחה שולפים אותן מהסיר לקערה בעזרת מסננת. באותו הסיר עם המים מביאים לרתיחה את גרגירי החומוס ומסננים.
  • 2 במחבת גדולה ורחבה מטגנים את הבצלים (חתוכים לפרוסות דקות או חצאי פרוסות) והגזרים (חתוכים לקוביות קטנות) בשמן הזית למשך כרבע שעה עד שהם מתרככים ומשחימים.
  • 3 מנמיכים את האש ומוסיפים אליהם את המלח, הפלפל הלבן, הכמון והכורכום, ומערבבים קלות. מוסיפים את העדשים והמים לפי הצורך, ומבשלים הכל יחד כ- 10 דקות. מכבים את האש ומכסים.
  • 4 במחבת נפרדת מטגנים את גרגירי החומוס המסוננים בשמן הזית עם הפפריקה המתוקה והחריפה למשך כרבע שעה, עד שהגרגירים משחימים מעט, ומוסיפים אותם לתבשיל העדשים.
  • 5 מערבבים הכל יחד בעדינות ומגישים חם.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שימו לב: העדשים והחומוס הינם מוקפאים (מבושלים כבר). ניתן להשתמש גם בעדשים וגרגירי חומוס יבשים. גרגירי חומוס יבשים חייבים השריה לפני בישול, וגם אז הבישול שלהם יותר ארוך ממה שרשום במתכון. לגבי עדשים גם אם הן יבשות, מספיקה להן השריה של שעה והן מתבשלות די מהר.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)183106
חלבונים (גרם)10.02 5.82
פחמימות (גרם)3017
מתוכן סוכרים (גרם)2.87 1.67
שומנים (גרם)6.66 3.87
מתוכם שומן רווי (גרם)0.92 0.53
נתרן (מ"ג)38.2222.2
סיבים תזונתיים (גרם)10.13 5.89
מים (גרם)68.9840.08
ויטמין A (מק"ג)257.53149.62
ויטמין B (מ"ג)0.50.29
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.30.17
ויטמין B5 (מ"ג)0.070.04
ויטמין B6 (מ"ג)0.070.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.692.72
ויטמין C (מ"ג)4.032.34
ויטמין E (מ"ג)0.450.26
ויטמין K (מק"ג)4.362.54
סידן (מ"ג)24.3414.14
ברזל (מ"ג)2.971.73
מגנזיום (מ"ג)11.286.55
זרחן (מ"ג)28.3416.46
אבץ (מ"ג)0.190.11
אשלגן (מ"ג)162.1894.22
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.090.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.140.08
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.130.08

מתכונים חלופיים

המלצות AI

ניתן להתייעץ ולקבל משוב על המתכון.
רוצים לקבל עזרה מדיאטנית ה-AI שלנו? משף ה-AI שלנו?

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
18% 11.8% 17.8% 52.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.23 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.