גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
| בית | » | מתכונים ואוכל | » | תבשיל עדשים עם בצל, גזר וגרגירי חומוס |
8 מנות/יחידות, 172 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שימו לב: העדשים והחומוס הינם מוקפאים (מבושלים כבר). ניתן להשתמש גם בעדשים וגרגירי חומוס יבשים. גרגירי חומוס יבשים חייבים השריה לפני בישול, וגם אז הבישול שלהם יותר ארוך ממה שרשום במתכון. לגבי עדשים גם אם הן יבשות, מספיקה להן השריה של שעה והן מתבשלות די מהר.
| סימון תזונתי | למנה\יחידה | ל-100 גרם |
|---|---|---|
| קלוריות (אנרגיה) | 183 | 106 |
| חלבונים (גרם) | 10.02 | 5.82 |
| פחמימות (גרם) | 30 | 17 |
| מתוכן סוכרים (גרם) | 2.87 | 1.67 |
| שומנים (גרם) | 6.66 | 3.87 |
| מתוכם שומן רווי (גרם) | 0.92 | 0.53 |
| נתרן (מ"ג) | 38.22 | 22.2 |
| סיבים תזונתיים (גרם) | 10.13 | 5.89 |
| מים (גרם) | 68.98 | 40.08 |
| ויטמין A (מק"ג) | 257.53 | 149.62 |
| ויטמין B (מ"ג) | 0.5 | 0.29 |
| ויטמין B1 (מ"ג) | 0.03 | 0.02 |
| ויטמין B2 (מ"ג) | 0.02 | 0.01 |
| ויטמין B3 (מ"ג) | 0.3 | 0.17 |
| ויטמין B5 (מ"ג) | 0.07 | 0.04 |
| ויטמין B6 (מ"ג) | 0.07 | 0.04 |
| חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג) | 4.69 | 2.72 |
| ויטמין C (מ"ג) | 4.03 | 2.34 |
| ויטמין E (מ"ג) | 0.45 | 0.26 |
| ויטמין K (מק"ג) | 4.36 | 2.54 |
| סידן (מ"ג) | 24.34 | 14.14 |
| ברזל (מ"ג) | 2.97 | 1.73 |
| מגנזיום (מ"ג) | 11.28 | 6.55 |
| זרחן (מ"ג) | 28.34 | 16.46 |
| אבץ (מ"ג) | 0.19 | 0.11 |
| אשלגן (מ"ג) | 162.18 | 94.22 |
| חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם) | 0.09 | 0.05 |
| חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם) | 0.01 | 0 |
| חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם) | 0.09 | 0.05 |
| חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם) | 0.14 | 0.08 |
| חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם) | 0.13 | 0.08 |
כלי התזונה והחיטוב המקיפים והאיכותיים בישראל שיסייעו לכם לקחת שליטה על התזונה שלכם
5 ימי ניסיון חינם