דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת מייפל בחושה
עוגת מייפל בחושה
עוגת מייפל בחושה
קלה כל כך, טעימה כל כך

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 76 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב בקערה גדולה את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר החום והקינמון עד לפיזור אחיד של כל המצרכים. לעשות גומה בתערובת ולהניח בצד.
  • 2 לערבב בקערה בינונית את הביצים, מיץ התפוחים, השמן והמייפל עד לקבלת תערובת אחידה. למזוג את תערובת הנוזליים אל תערובת הקמח, ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה. להיזהר שלא לערבב יתר על המידה.
  • 3 למזוג את הבלילה אל תבנית אפייה משומנת, ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כ- 30-35 דקות. לאחר כחצי שעה יש לבדוק בעזרת קיסם שהפירורי יוצאים לחים.
  • 4 להוציא את העוגה מהתנור, לחורר אותה מעט בעזרת קיסם ולהשקות אותה במייפל. להפוך את העוגה על צלחת הגשה ולצנן. לקשט באבקת סוכר לפי הטעם ולהגיש!
  • 5 בתיאבון חיוך
  • טיפים וגיוונים:
  • 1 העוגה בעלת טעם מתוק עדין. מי שאוהב מתוק יותר יכול להוסיף 1/4 כוס סוכר לבן או דחוס (לבחירתכם).
  • 2 ניתן להוסיף 1/3 כוס שקדים או פקאנים חתוכים גס לבלילה.
  • 3 אני השתמשתי בתרכיז של סיידר הגליל ללא תוספת סוכר ומהלתי במים. ניתן להשתמש במיץ תפוחים קנוי (נקטר) או להחליף במיץ תפוזים.

ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.

העוגה נשמרת בכלי אטום בטמפרטורת החדר. בימים חמים במיוחד אפשר במקרר אבל להגיש כשהיא בטמפרטורת החדר. תיהנו!

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות נגה גלבוע אדמית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)220292
חלבונים (גרם)4.03 5.33
פחמימות (גרם)3343
מתוכן סוכרים (גרם)10.73 14.22
שומנים (גרם)8.33 11.04
מתוכם שומן רווי (גרם)0.92 1.22
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)47.43 62.82
נתרן (מ"ג)109.3144.77
סיבים תזונתיים (גרם)0.1 0.13
מים (גרם)9.8713.07
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)20.4327.06
ויטמין B (מ"ג)0.330.44
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.210.28
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.18.08
ויטמין B12 (מק"ג)0.110.15
ויטמין C (מ"ג)0.010.01
ויטמין D (מק"ג)0.260.35
ויטמין E (מ"ג)0.140.18
ויטמין K (מק"ג)0.10.13
סידן (מ"ג)17.3322.95
ברזל (מ"ג)0.310.41
מגנזיום (מ"ג)2.543.37
זרחן (מ"ג)25.7734.13
אבץ (מ"ג)0.170.23
אשלגן (מ"ג)31.7242.02
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.240.32
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.20.26
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.470.62
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.440.58

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 18.5% 8.9% 72.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.23 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.