דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שבלולי סולת ויוגורט
שבלולי סולת ויוגורט
שבלולי סולת ויוגורט
כל ביס תענוג

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 34 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל השבלולים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מכניסים את כל מצרכי השבלולים יחד לקערה וטורפים היטב.
  • 2 מכסים במגבת ונותנים לבלילה לנוח כ- 5 דקות.
  • 3 מחממים שמן במחבת (ראו הערה בנוגע לכמות השמן) ובינתיים מעבירים את הבלילה לשקית זילוף עם צנתר לפי בחירה.
  • 4 מזלפים מהבלילה אל תוך השמן החם בצורת ספירלה, ומטגנים על אש בינונית משני הצדדים עד להזהבה.
  • 5 בינתיים מכינים סירופ סוכר: מבשלים את המים והסוכר עד לקבלת צבע ענברי.
  • 6 לאר שמסיימים לטגן את כל השבלולים - טובלים אותם בסירופ הסוכר.
  • 7 ניתן לעטר את השבלולים בשבבי פיסטוקים.
  • 8 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בשבלולים לאחר הטיגון. יש להשתמש בכוס שמן לטיגון (כמות השמן לטיגון תלויה בקוטר המחבת - צריך להיות בגובה של 1 ס"מ). הערך התזונתי לא כולל את תמצית הזהר.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של הילה רשתי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)111330
חלבונים (גרם)1.53 4.57
פחמימות (גרם)1339
מתוכן סוכרים (גרם)5.97 17.82
שומנים (גרם)5.94 17.73
מתוכם שומן רווי (גרם)0.43 1.29
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)8.43 25.17
נתרן (מ"ג)1029.85
סיבים תזונתיים (גרם)0.06 0.18
מים (גרם)5.7217.09
ויטמין A (מק"ג)3.6310.83
ויטמין B (מ"ג)53.790.16
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.03
ויטמין B3 (מ"ג)00.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.030.1
ויטמין B6 (מ"ג)00.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.073.18
ויטמין B12 (מק"ג)0.020.06
ויטמין D (מק"ג)0.050.14
ויטמין E (מ"ג)0.020.07
ויטמין K (מק"ג)0.010.02
סידן (מ"ג)10.1230.2
ברזל (מ"ג)0.040.12
מגנזיום (מ"ג)0.310.93
זרחן (מ"ג)4.4913.4
אבץ (מ"ג)0.030.09
אשלגן (מ"ג)3.259.69
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.040.13
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.080.25
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.080.23

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 29% 7.5% 63.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.41 (0.41 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.