דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בולונז חצילים
בולונז חצילים
בולונז חצילים
ארוחת צהריים מושלמת

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 443 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • תבשיל הבולונז
  • בשר בקר טחון - 500 גרם
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    לטיגון
  • שום -  שיניים
    2-3 שיני שום כתושות
  • עגבניות - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (344 גרם)
    בשלות וחתוכות לקוביות
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    מגורד
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • אורגנו מיובש - 1/2 כפית שטוחה (1 גרם)
    או חופן אורגנו טרי
  • פלפל אדום חריף - כפית-קצוץ (3 גרם)
    לא חובה
  • רסק עגבניות - 2 כפות - סה"כ (86 גרם)
    כפות גדושות
  • מים - לפי הצורך
  • החצילים האפויים
  • חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
    חתוך לקוביות (רצוי חציל גדול)
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לשימון נייר האפייה והחצילים
  • התוספת בסוף
  • בזיליקום - חופן (6 גרם)
    טרי וקצוץ
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לטגן בסיר סוטאז` את הבצל בשמן הזית.
  • 2 להוסיף את בשר הבקר הטחון ולפורר באמצעות מזלג תוך כדי הטיגון.
  • 3 להוסיף את השום, העגבניות, הגזר והתבלינים (כולל פלפל הצ`ילי החריף).
  • 4 להוסיף את רסק העגבניות ומים עד לכיסוי התבשיל.
  • 5 לכסות את הסיר, להנמיך את האש ולבשל למשך כשעה.
  • 6 בינתיים לשמן בשמן זית נייר אפייה על גבי תבנית אפייה, ולהניח את קוביות החצילים. לזלף מעל שמן זית ולאפות בתנור עד להשחמה.
  • 7 כ- 5 דקות לקראת סוף בישול הבולונז לשלב את קוביות החצילים.
  • 8 להוסיף את הבזיליקום הטרי ולהגיש מעל ספגטי חם.
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר סוטאז` רחב.

במקום רסק העגבניות ניתן להשתמש בקופסת עגבניות מרוסקות. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)40792
חלבונים (גרם)36.16 8.17
פחמימות (גרם)286
מתוכן סוכרים (גרם)9.68 2.19
שומנים (גרם)17.25 3.9
מתוכם שומן רווי (גרם)4.86 1.1
כולסטרול (מ"ג)95 21.47
נתרן (מ"ג)559.54126.45
סיבים תזונתיים (גרם)4.88 1.1
מים (גרם)340.2276.89
ליקופן (מ"ג)2.620.59
ויטמין A (מק"ג)274.1461.95
ויטמין B (מ"ג)11.732.65
ויטמין B1 (מ"ג)0.210.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.30.07
ויטמין B3 (מ"ג)9.182.07
ויטמין B5 (מ"ג)1.150.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.840.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)49.2911.14
ויטמין B12 (מק"ג)3.880.88
ויטמין C (מ"ג)33.017.46
ויטמין E (מ"ג)1.620.37
ויטמין K (מק"ג)6,2341,409
סידן (מ"ג)65.5414.81
ברזל (מ"ג)4.871.1
מגנזיום (מ"ג)61.3913.87
זרחן (מ"ג)359.1581.16
אבץ (מ"ג)8.581.94
אשלגן (מ"ג)988.87223.47
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.230.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.20.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.7% 20.1% 42.1% 32.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.29 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.