דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שילוב נפלא בין אפונה לבטטה

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 599 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל והשום עד לשקיפות.
  • 2 מוסיפים את כל שאר המצרכים (מלבד המים) ומטגנים כ- 5 דקות.
  • 3 מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
  • 4 מבשלים למשך כשעה ורבע עד להתרככות האפונה.
  • 5 מוציאים את הסלרי וטוחנים את המרק עם בלנדר מוט.
  • 6 מתקנים טעמים ומוסיפים מים רותחים לפי הצורך אם המרק סמיך מדי.
  • 7 מתקבל מרק אפונה ובטטה מושלם לחורף!
  • 8 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את המקלות המלוחים. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. בזמן בישול המרק תוכלו להכין מקלות מלוחים: חותכים ריבוע מבצק עלים מופשר ומורחים עליו ביצה טרופה. מפזרים מלח רגיל או גס ושומשום לפי הטעם, וחותכים לרצועות עם סכין או גלגלת פיצה. מניחים את רצועות הבצק בתבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות עד להזהבה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אביגייל פולק כהן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)29149
חלבונים (גרם)12.69 2.12
פחמימות (גרם)508
מתוכן סוכרים (גרם)5.37 0.9
שומנים (גרם)5.19 0.87
מתוכם שומן רווי (גרם)0.39 0.07
נתרן (מ"ג)376.7962.92
סיבים תזונתיים (גרם)14.46 2.42
מים (גרם)521.1887.03
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)706.24117.94
ויטמין B (מ"ג)2.020.34
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.660.11
ויטמין B5 (מ"ג)0.860.14
ויטמין B6 (מ"ג)0.30.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)15.982.67
ויטמין C (מ"ג)5.480.92
ויטמין E (מ"ג)0.30.05
ויטמין K (מק"ג)4.990.83
סידן (מ"ג)83.113.88
ברזל (מ"ג)2.640.44
מגנזיום (מ"ג)34.175.71
זרחן (מ"ג)64.0310.69
אבץ (מ"ג)0.460.08
אשלגן (מ"ג)837.44139.84
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.050.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
17.6% 6.3% 15.4% 60.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.08 (0.11 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.