דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת שוקולד ואגסים
עוגת שוקולד ואגסים
עוגת שוקולד ואגסים
עוגה טעימה ומרשימה

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 121 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 2 בקערה בינונית שמים את הביצים, השמן והמים, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים לאחידות. תתקבל בלילה מאוד דלילה וזה בסדר גמור.
  • 3 בקערה גדולה שמים את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הסוכר והמלח, ומערבבים לפיזור אחיד של המצרכים.
  • 4 שופכים את תערובת הביצים אל תערובת הקמח ומערבבים לבלילה אחידה. היזהרו מערבוב יתר. מניחים רגע בצד.
  • 5 מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומניחים את האגסים כשמוודאים שהם לא באים במגע ישיר עם דפנות הקערה (העוגה תצא יותר אסתטית).
  • 6 שופכים בעדינות את בלילת העוגה על האגסים בצורה אחידה עד כמה שאפשר. אופים בתנור שחומם מראש למשך כ- 40-45 דקות. בודקים את העוגה לאחר 35 דקות. היא צריכה להיות קפיצית למגע וקיסם שמוחדר אמור לצאת עם פירורים לחים. מצננים את העוגה.
  • 7 כשהעוגה מגיעה לטמפרטורת החדר, ממיסים בקערת מיקרוגל את השוקולד המריר עם השמן בפולסים. מחלצים את העוגה (נעזרים בנייר אפייה כדי להוציא אותה החוצה) ובעזרת כפית מזלפים בחופשיות את השוקולד ונותנים לו לנזול לצידי העוגה.
  • 8 את העוגה שומרים במקרר (כמו כל עוגת פרי), אך כדאי להגיש אותה בטמפרטורת החדר - כך היא במיטבה.
  • 9 תיהנו ובתיאבון חיוך
  • טיפים וגיוונים:
  • 1 לגבי האגסים: אין צורך לקלף אותם אבל כן לשטוף היטב. חותכים בעדינות מעט מהבסיס כדי שיעמדו יציב בתבנית ובעזרת תפוחן (או כפית פריזאית) מגלענים את הגרעינים.
  • 2 אני אוהבת שוקולד מריר ולכן השתמשתי בו. מי שלא אוהב יכול להמיר בשוקולד חלב. שימו לב שהעוגה היא פרווה ומי ששומר כשרות או רגיש ללקטוז ישתמש בשוקולד פרווה.
  • 3 הציפוי מאוד מוסיף לעוגה מבחינת מראה וטעם, אבל אם מסיבה כלשהי (למה?) אתם לא מעוניינים בציפוי, אפשר להגיש את העוגה עם אבקת סוכר במקום.
  • 4 העוגה מתוקה במתינות. למרות השימוש בשוקולד מריר ואבקת קקאו - לא צריך להוסיף סוכר. קחו בחשבון שהאגסים גם מוסיפים מתיקות.
  • 5 מי שרוצה עוגה קצת יותר שוקולדית יכול להוסיף עוד 50-60 גרם פצפוצי שוקולד לבלילה.

ציוד נדרש: תבנית אינגלישקייק ארוכה 10/26 ס"מ.

- פרסומת -

המתכון באדיבות נגה גלבוע אדמית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)321265
חלבונים (גרם)4.94 4.07
פחמימות (גרם)3529
מתוכן סוכרים (גרם)17.14 14.12
שומנים (גרם)18.66 15.37
מתוכם שומן רווי (גרם)3.09 2.54
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)64 52.73
נתרן (מ"ג)119.4798.43
סיבים תזונתיים (גרם)2.06 1.7
מים (גרם)56.8946.88
ויטמין A (מק"ג)27.6722.79
ויטמין B (מ"ג)0.580.48
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.130.1
ויטמין B5 (מ"ג)0.290.24
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.859.76
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.12
ויטמין C (מ"ג)1.951.61
ויטמין D (מק"ג)0.350.29
ויטמין E (מ"ג)0.240.19
ויטמין K (מק"ג)2.191.8
סידן (מ"ג)16.4113.52
ברזל (מ"ג)0.640.53
מגנזיום (מ"ג)14.712.11
זרחן (מ"ג)52.5443.29
אבץ (מ"ג)0.390.32
אשלגן (מ"ג)107.6388.68
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.350.29
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.290.24
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.720.59
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.680.56

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 30.7% 8.1% 57.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
פסטה בולונז קלה להכנה

פסטה בולונז קלה להכנה

חצילים אפויים בטעם אחר

חצילים אפויים בטעם אחר

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! רוצים לנסות?

תפוח אדמה קריספי

תפוח אדמה קריספי

אורז אדום עם נקניקיות ושעועית ירוקה

אורז אדום עם נקניקיות ושעועית ירוקה

סלט ביצים טבעוני

סלט ביצים טבעוני

בצק לפיצה: איך מכינים פיצה ביתית מעולה?

בצק לפיצה: איך מכינים פיצה ביתית מעולה?

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪