דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארוחת ערב צמחונית טעימה לכל המשפחה

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 100 גרם למנה\יחידה (בגודל בינוני (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לבשל את תפוחי האדמה (קלופים) במים עד לריכוך, למעוך לפירה חלק ולצנן היטב.
  • 2 להוסיף לפירה את התירס, הקמח, פירורי הלחם, הביצים, המלח, הפלפל השחור והכורכום, לערבב היטב ולהכניס למקרר להתייצבות לכשעה מינימום.
  • 3 לטרוף את הביצים בקערה עמוקה ולשים את הפנקו בצלחת שטוחה.
  • 4 להוציא את התערובת מהקירור, ליצור קציצה שטוחה בכף היד (לעצב לעיגול), לטבול בביצים הטרופות ולאחר מכן לצפות בפנקו (ניתן להשתמש בידיים רטובות אם התערובת דביקה). בשלב זה ניתן להקפיא עד לשימוש.
  • 5 להניח את שניצלי התירס בתבנית עם נייר אפייה משומן מעט, ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ- 20 דקות עד להזהבה.
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יפה ימין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)136135
חלבונים (גרם)5.29 5.28
פחמימות (גרם)2424
מתוכן סוכרים (גרם)0.45 0.45
שומנים (גרם)2.28 2.28
מתוכם שומן רווי (גרם)0.61 0.61
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)67.46 67.32
נתרן (מ"ג)403.15402.35
סיבים תזונתיים (גרם)2.14 2.14
מים (גרם)48.7448.64
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)29.0328.98
ויטמין B (מ"ג)1.431.43
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.09
ויטמין B3 (מ"ג)0.610.61
ויטמין B5 (מ"ג)0.510.51
ויטמין B6 (מ"ג)0.150.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)12.6212.6
ויטמין B12 (מק"ג)0.160.16
ויטמין C (מ"ג)3.383.38
ויטמין D (מק"ג)0.370.37
ויטמין E (מ"ג)0.20.2
ויטמין K (מק"ג)1.231.23
סידן (מ"ג)14.6414.61
ברזל (מ"ג)0.530.53
מגנזיום (מ"ג)11.6111.59
זרחן (מ"ג)54.3854.28
אבץ (מ"ג)0.360.36
אשלגן (מ"ג)176.67176.32
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.370.37
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.30.3
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.670.67
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.620.62

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.4% 6.8% 15.8% 71%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.