דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קלמארי עם ירקות ירוקים ועשבי תיבול
קלמארי עם ירקות ירוקים ועשבי תיבול
קלמארי עם ירקות ירוקים ועשבי תיבול
אין על קלמארי

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 282 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, לא כשרכשרות
  • 1 לחמם 5 כפות שמן זית בסיר סוטאז` רחב בעל מכסה, להוסיף את השום ופלפל הצ`ילי הקצוצים ולטגן למשך כ- 2 דקות.
  • 2 לחתוך את הירקות הירוקים (במידת הצורך, סה"כ 400 גרם) לפרוסות עבות, להוסיף לסיר, לערבב היטב, לכסות את הסיר, לערבב מדי פעם ולהמשיך לבשל עד לריכוך הירקות הרצוי.
  • 3 להוסיף את הבזיליקום והפטרוזיליה הקצוצים ולערבב היטב.
  • 4 לנקות את הקלמארי היטב ולחתוך לפרוסות.
  • 5 להוסיף את 5 כפות שמן הזית הנותרות והקלמארי, לערבב ולהמשיך להקפיץ את הקלמארי עם הירקות למשך מס` דקות (לנענע את סיר).
  • 6 לתבלן במלח ובפלפל שחור, ולערבב היטב.
  • 7 להגיש ובתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר סוטאז` רחב.

הערך התזונתי לא כולל את הקלמארי. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של אוהד

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)493175
חלבונים (גרם)4.96 1.76
פחמימות (גרם)176
מתוכן סוכרים (גרם)3.97 1.41
שומנים (גרם)46.79 16.59
מתוכם שומן רווי (גרם)7.15 2.54
נתרן (מ"ג)35.4612.57
סיבים תזונתיים (גרם)5.7 2.02
מים (גרם)204.1172.38
ליקופן (מ"ג)0.020.01
ויטמין A (מק"ג)129.4345.9
ויטמין B (מ"ג)3.351.19
ויטמין B1 (מ"ג)0.210.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.230.08
ויטמין B3 (מ"ג)1.670.59
ויטמין B5 (מ"ג)0.640.23
ויטמין B6 (מ"ג)0.380.13
ויטמין B8 (מק"ג)5017.73
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)170.4260.43
ויטמין C (מ"ג)67.8624.06
ויטמין E (מ"ג)1.910.68
ויטמין K (מק"ג)20,6677,329
סידן (מ"ג)104.8337.17
ברזל (מ"ג)2.250.8
מגנזיום (מ"ג)49.3817.51
זרחן (מ"ג)120.4742.72
אבץ (מ"ג)1.10.39
אשלגן (מ"ג)548.84194.62
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.340.12
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.170.06
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.170.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.070.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.7% 63.1% 6.7% 22.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 2.16 (2.93 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.