דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת שזיפים בחושה עם יוגורט
עוגת שזיפים בחושה עם יוגורט
עוגת שזיפים בחושה עם יוגורט
אין על עוגת שזיפים טעימה

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 161 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מניחים את השזיפים והדובדבנים בקערה (אם לא מצאתם דובדבנים בשווקים אז ניתן להשתמש רק בשזיפים), מפזרים מעליהם את הסוכר, מערבבים היטב ומניחים בצד.
  • 2 אל קערת המיקסר עם וו גיטרה מוסיפים את החמאה, הסוכר (החום והלבן) וסוכר הוניל. מתחילים לערבל עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים את הביצים (אחת אחת) עד שהן נטמעות בקרם.
  • 3 מערבבים היטב בקערה את הקמח התופח, אבקת השקדים, הקינמון והמלח. מוסיפים את תערובת הקמח אל תערובת החמאה במיקסר לסירוגין עם היוגורט עד שתתקבל תערובת חלקה ומוצקה יחסית.
  • 4 מניחים מחצית מהתערובת על תבנית עגולה מס` 24 משומנת, משטחים עם מרית, מפזרים מעל את הדובדבנים, מוסיפים את מחצית התערובת הנוספת מעל ומשטחים שוב. מעל להניח את השזיפים כשהצד הקעור כלפי מעלה.
  • 5 אופים את עוגת השזיפים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות צלזיוס למשך כ- 40 דקות (בודקים עם קיסם - אמור לצאת ללא פירורים רטובים). מוציאים את העוגה מהתנור לקירור.
  • 6 מתקבלת עוגת שזיפים בחושה מושלמת לכל סופ"ש!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לקשט באבקת סוכר.

ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות יהודית כהן מורחיים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)357222
חלבונים (גרם)6.59 4.1
פחמימות (גרם)4226
מתוכן סוכרים (גרם)24.33 15.15
שומנים (גרם)18.61 11.59
מתוכם שומן רווי (גרם)9.3 5.79
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)106.12 66.08
נתרן (מ"ג)232.2144.6
סיבים תזונתיים (גרם)1.59 0.99
מים (גרם)67.6342.12
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)36.9823.03
ויטמין B (מ"ג)0.810.51
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.270.17
ויטמין B5 (מ"ג)0.360.22
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.166.95
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.09
ויטמין C (מ"ג)5.823.62
ויטמין D (מק"ג)0.350.22
ויטמין E (מ"ג)0.330.21
ויטמין K (מק"ג)3.832.39
סידן (מ"ג)48.9830.5
ברזל (מ"ג)0.490.3
מגנזיום (מ"ג)7.524.68
זרחן (מ"ג)44.4727.69
אבץ (מ"ג)0.290.18
אשלגן (מ"ג)138.1386.02
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.350.22
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.290.18
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.70.44
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.660.41

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.3% 27% 9.5% 61.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.38 (0.39 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה