דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מי אוהב כוסמת?

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 441 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    חתוך לקוביות
  • סלרי - כרפס - 3 גבעולים - סה"כ (135 גרם)
    חתוכים דק
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    חתוך לטבעות דקות
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    לטיגון
  • כרוב - יחידה קטנה (1186 גרם)
    חתוך לרצועות דקות
  • קישוא - יחידה בינונית (218 גרם)
    חתוך לקוביות
  • כוסמת - כוס (200 גרם)
    שטופה
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • כורכום - 1/2 כפית שטוחה
  • מים -  כוסות - סה"כ (600 מ"ל)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לטגן את הבצל, הסלרי והגזר בשמן למשך מספר דקות.
  • 2 להוסיף את הכרוב והקישוא, ולהמשיך לטגן תוך כדי בחישה.
  • 3 להוסיף את הכוסמת והתבלינים, ולערבב היטב.
  • 4 להוסיף את המים, להביא לרתיחה, להנמיך את הלהבה ולבשל כ- 20 דקות או עד שהכוסמת מוכנה.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)18843
חלבונים (גרם)4.63 1.05
פחמימות (גרם)245
מתוכן סוכרים (גרם)8.96 2.03
שומנים (גרם)9.79 2.22
מתוכם שומן רווי (גרם)0.7 0.16
נתרן (מ"ג)344.778.1
סיבים תזונתיים (גרם)6.51 1.47
מים (גרם)399.0690.42
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)182.4941.35
ויטמין B (מ"ג)2.640.6
ויטמין B1 (מ"ג)0.180.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.240.28
ויטמין B5 (מ"ג)0.630.14
ויטמין B6 (מ"ג)0.350.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)82.1918.62
ויטמין C (מ"ג)79.417.99
ויטמין E (מ"ג)0.650.15
ויטמין K (מק"ג)228.2251.71
סידן (מ"ג)131.1629.72
ברזל (מ"ג)1.140.26
מגנזיום (מ"ג)64.2714.56
זרחן (מ"ג)122.7127.8
אבץ (מ"ג)0.880.2
אשלגן (מ"ג)642.07145.48
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.220.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.070.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.150.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.130.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.110.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.5% 21.8% 10.3% 53.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.34 (0.44 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.