דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אין כמו כוסמת למנה בריאותית ועשירה בויטמנים

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 285 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להניח בסיר את הכוסמת, המים, המלח והשמן.
  • 2 לערבב את הכוסמת מעת לעת ולהביא לרתיחה.
  • 3 להנמיך את הלהבה ולבשל את הכוסמת כ- 20 דקות או עד שהיא מוכנה (כמו בישול של אורז).
  • 3 לטגן במחבת במעט שמן את הבצל ואת שאר הירקות, לרכך מעט ולהוסיף את תערובת התבלינים.
  • 4 לערבב מדי פעם את הירקות עד להתרככות.
  • 5 כשהכוסמת מתרככת, לערבב ביחד עם תערובת הירקות ולהגיש חם.
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)21074
חלבונים (גרם)4.16 1.46
פחמימות (גרם)269
מתוכן סוכרים (גרם)5.11 1.79
שומנים (גרם)10.91 3.83
מתוכם שומן רווי (גרם)0.84 0.3
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.040.01
נתרן (מ"ג)505.01177.19
סיבים תזונתיים (גרם)3.97 1.39
מים (גרם)215.5575.63
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)276.5597.03
ויטמין B (מ"ג)1.860.65
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.02
ויטמין B3 (מ"ג)10.35
ויטמין B5 (מ"ג)0.320.11
ויטמין B6 (מ"ג)0.320.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)30.1410.58
ויטמין C (מ"ג)96.8233.97
ויטמין E (מ"ג)2.841
ויטמין K (מק"ג)82.228.84
סידן (מ"ג)37.9713.32
ברזל (מ"ג)1.240.43
מגנזיום (מ"ג)36.9512.96
זרחן (מ"ג)65.9423.14
אבץ (מ"ג)0.540.19
אשלגן (מ"ג)294.4103.3
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)3.021.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.930.33
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.090.73
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)6.442.26
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)6.282.2

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.7% 24% 9.2% 58.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?