דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
טעים ומרענן

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 255 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 תחילה, לערבב את כל מצרכי הרוטב ביחד ולשמור בצד.
  • 2 לחמם היטב את השמן בסיר לטיגון עמוק (ראו מידע נוסף בנוגע לכמות השמן). בינתיים, לערבב את אבקת הטמפורה עם מי הקרח.
  • 3 לטבול את נתחי הדגים (פילה נקי) בתערובת הטמפורה, לטגן כ- 2 דקות ולהוציא לנייר סופג. לטגן כך את כל שאר נתחי הדגים (כמות קטנה בכל פעם).
  • 4 לזרות את הטוגרשי (התבלין היפני) על הדגים המטוגנים.
  • 5 הצעת הגשה: לפרוס לרצועות בעזרת קולפן צנונית קטנה ומלפפון ירוק (ללא החלק המיימי) וכוס עלי בזיליקום, נענע, כוסברה ובצל ירוק. להשרות את הכל במים קרים מאוד, לפני ההגשה לסנן ולנער היטב ממים.
  • 6 להניח את הדגים בצלחת, לפזר את הירקות מסביב ולהגיש עם המטבל.
  • 7 תיהנו ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש גם בדג דניס או דג לברק (ניתן גם לשלב כמובן).

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בדגים לאחר הטיגון. יש להשתמש בחצי ליטר שמן לטיגון עמוק. הערך התזונתי לא כולל את הירקות להגשה ותבלין הטוגראשי.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)883347
חלבונים (גרם)31.07 12.21
פחמימות (גרם)229
מתוכן סוכרים (גרם)3 1.18
שומנים (גרם)73.41 28.84
מתוכם שומן רווי (גרם)7.69 3.02
כולסטרול (מ"ג)78.75 30.94
נתרן (מ"ג)672.7264.32
סיבים תזונתיים (גרם)0.13 0.05
מים (גרם)87.2734.29
ויטמין B (מ"ג)13.495.3
ויטמין B1 (מ"ג)0.430.17
ויטמין B2 (מ"ג)0.170.07
ויטמין B3 (מ"ג)10.13.97
ויטמין B5 (מ"ג)1.870.74
ויטמין B6 (מ"ג)0.860.34
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)43.3817.05
ויטמין B12 (מק"ג)3.51.38
ויטמין C (מ"ג)6.812.68
ויטמין E (מ"ג)0.050.02
ויטמין K (מק"ג)0.40.16
סידן (מ"ג)25.6610.08
ברזל (מ"ג)0.50.2
מגנזיום (מ"ג)39.615.56
זרחן (מ"ג)321.41126.29
אבץ (מ"ג)0.590.23
אשלגן (מ"ג)507.04199.23
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)6.592.59
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.150.06
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.880.74
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)6.542.57
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.541.39

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 57.9% 24.5% 17.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.38 (1.38 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?