דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ככה קל להכנה - ככה טעים ובריא

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 72 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משרים את כל העלים (התרד והחסה) למשך מס` דקות, שוטפים ומייבשים במייבש חסה. קורעים את עלי התרד ומניחים אותם ביחד עם עלי החסה בכלי הגשה.
  • 2 מפזרים מעל את הנבטוטים (ניתן לאכול כפי שהם אבל אפשר גם לבשל
  • למשך כ- 2 דקות למי שמעדיף).
  • 3 מקפיצים את גרעיני הדלעת בשמן הזית כדקה תוך כדי ערבוב מתמיד מכיוון שהם עלולים להישרף מהר, ומפזרים מעל הנבטוטים.
  • 4 מוזגים את הרוטב בסמוך להגשה ומגישים.
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את החסה סלנובה והנבטוטים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות חני מרגולין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)121169
חלבונים (גרם)4.17 5.83
פחמימות (גרם)46
מתוכן סוכרים (גרם)0.74 1.04
שומנים (גרם)10.17 14.21
מתוכם שומן רווי (גרם)1.31 1.83
נתרן (מ"ג)281.96393.8
סיבים תזונתיים (גרם)0.73 1.02
מים (גרם)22.5531.5
ליקופן (מ"ג)0.460.65
ויטמין A (מק"ג)7.5710.57
ויטמין B (מ"ג)0.170.24
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)00.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.110.16
ויטמין B5 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.915.45
ויטמין C (מ"ג)4.626.45
ויטמין E (מ"ג)0.110.15
ויטמין K (מק"ג)1.52.1
סידן (מ"ג)3.344.66
ברזל (מ"ג)0.070.09
מגנזיום (מ"ג)3.44.74
זרחן (מ"ג)4.896.82
אבץ (מ"ג)0.030.05
אשלגן (מ"ג)50.8571.02
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.8% 53.4% 21.9% 20.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.25 (1.37 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.