דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קדירת בשר צוואר וגריסי פנינה
קדירת בשר צוואר וגריסי פנינה
קדירה מושלמת בימי החורף הקרים

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 421 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 בסיר שמתאים גם לכיריים וגם לתנור יש לטגן את הבצל בשמן עד להשחמה.
  • 2 להוסיף את קוביות הבשר (עם העצם) ולצרוב מכל הצדדים.
  • 3 להוסיף את גריסי הפנינה ואת תפוחי האדמה, לפזר את שיני השום או להניח ראש שום שלם בסיר, להוסיף את התיבול ולערבב היטב. לתקן טעמים לפי הטעם.
  • 4 להוסיף מים רותחים עד לגובה של כל המצרכים ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כשעתיים. לבדוק אם חסר נוזלים - במידה וכן אז להוסיף עוד 2 כוסות מים ולהמשיך לאפות כשעה נוספת.
  • 5 בתיאבון חיוך

במצרכים כתוב "צלעות בקר" לשם הערך התזונתי בלבד - יש להשתמש בבשר צוואר עם העצם וחתוך לקוביות. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון/בישול. ניתן לוותר על אבקת המרק ולהוסיף יותר מלח.

- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של אניטה חיים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)1,012 קלוריות240 קלוריות
חלבונים53 גרם12.6 גרם
פחמימות62 גרם15 גרם
מתוכן סוכרים4.1 גרם1 גרם
שומנים60.9 גרם14.5 גרם
מתוכם שומן רווי23 גרם5.5 גרם
כולסטרול168.3 מ"ג40 מ"ג
נתרן611.7 מ"ג145.3 מ"ג
סיבים תזונתיים9.6 גרם2.3 גרם
מים235.7 גרם56 גרם
ליקופן0 מק"ג0 מק"ג
ויטמין A31.7 מק"ג7.5 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)11.6 מ"ג2.8 מ"ג
ויטמין B1288.6 מק"ג68.6 מק"ג
ויטמין B2423 מק"ג100.5 מק"ג
ויטמין B38.6 מ"ג2 מ"ג
ויטמין B51.3 מ"ג0.3 מ"ג
ויטמין B6953.2 מק"ג226.4 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B934.3 מק"ג8.1 מק"ג
ויטמין B125.1 מק"ג1.2 מק"ג
ויטמין C14 מ"ג3.3 מ"ג
ויטמין E387.1 מק"ג91.9 מק"ג
ויטמין K3.6 מק"ג0.9 מק"ג
סידן59.8 מ"ג14.2 מ"ג
ברזל5.6 מ"ג1.3 מ"ג
מגנזיום71.5 מ"ג17 מ"ג
זרחן432.3 מ"ג102.7 מ"ג
אבץ11.4 מ"ג2.7 מ"ג
אשלגן1.1 גרם0.3 גרם
חומצות שומן רב בלתי רוויות208.9 מ"ג49.6 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 325 מ"ג5.9 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6183.5 מ"ג43.6 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות35.5 מ"ג8.4 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 933 מ"ג7.8 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.2% 32.8% 28.6% 33.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?