דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קדירת בשר צוואר וגריסי פנינה
קדירת בשר צוואר וגריסי פנינה
קדירה מושלמת בימי החורף הקרים

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 421 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 בסיר שמתאים גם לכיריים וגם לתנור יש לטגן את הבצל בשמן עד להשחמה.
  • 2 להוסיף את קוביות הבשר (עם העצם) ולצרוב מכל הצדדים.
  • 3 להוסיף את גריסי הפנינה ואת תפוחי האדמה, לפזר את שיני השום או להניח ראש שום שלם בסיר, להוסיף את התיבול ולערבב היטב. לתקן טעמים לפי הטעם.
  • 4 להוסיף מים רותחים עד לגובה של כל המצרכים ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כשעתיים. לבדוק אם חסר נוזלים - במידה וכן אז להוסיף עוד 2 כוסות מים ולהמשיך לאפות כשעה נוספת.
  • 5 בתיאבון חיוך

במצרכים כתוב "צלעות בקר" לשם הערך התזונתי בלבד - יש להשתמש בבשר צוואר עם העצם וחתוך לקוביות. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון/בישול. ניתן לוותר על אבקת המרק ולהוסיף יותר מלח.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אניטה חיים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)1,012240
חלבונים (גרם)53.02 12.59
פחמימות (גרם)6215
מתוכן סוכרים (גרם)4.1 0.97
שומנים (גרם)60.91 14.47
מתוכם שומן רווי (גרם)23.02 5.47
כולסטרול (מ"ג)168.31 39.98
נתרן (מ"ג)611.75145.31
סיבים תזונתיים (גרם)9.58 2.28
מים (גרם)235.6555.97
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)31.657.52
ויטמין B (מ"ג)11.592.75
ויטמין B1 (מ"ג)0.290.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.420.1
ויטמין B3 (מ"ג)8.592.04
ויטמין B5 (מ"ג)1.290.31
ויטמין B6 (מ"ג)0.950.23
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)34.288.14
ויטמין B12 (מק"ג)5.121.22
ויטמין C (מ"ג)13.963.32
ויטמין E (מ"ג)0.390.09
ויטמין K (מק"ג)3.620.86
סידן (מ"ג)59.7614.2
ברזל (מ"ג)5.591.33
מגנזיום (מ"ג)71.4916.98
זרחן (מ"ג)432.34102.69
אבץ (מ"ג)11.442.72
אשלגן (מ"ג)1,107262.98
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.210.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.180.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.2% 32.8% 28.6% 33.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.53 (0.58 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.