דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 71 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בקוטר 20 ס"מ בנייר אפייה, מרססים במעט שמן, מפזרים בכף קמח, מסובבים את התבנית כך שהתחתית והדפנות תהיינה מכוסות בקמח ומנערים את הקמח שנשאר החוצה. מניחים את התבנית בצד.
  • 2 בקערה גדולה מקציפים את הביצים, הסוכר והמלח עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית (כ- 3 דקות במהירות גבוהה). מוסיפים את השמנת החמוצה, השמן, תמצית הוניל וגרידת הלימון, ומערבלים על מהירות נמוכה עד לאיחוד.
  • 3 מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים עד לאיחוד.
  • 4 יוצקים חצי מהבלילה אל התבנית. חותכים את התותים לחצאים ומפזרים חצי מכמות התותים על גבי הבלילה. יוצקים את יתר הבלילה ובסוף מסדרים את התותים שנותרו על גבי השכבה העליונה, כאשר הצד החתוך כלפי מטה.
  • 5 אופים במשך 35-40 דקות, עד שקיסם שנכנס למרכז העוגה יוצא נקי.
  • 6 מניחים להתקרר במשך 10 דקות בתוך התבנית, מחלצים ומניחים בצד להתקרר באופן מלא. לפני ההגשה מפזרים באבקת סוכר. מתקבלת עוגת תותים קלה להכנה וטעימה להפליא.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אפייה עגולה בקוטר 20 ס"מ.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות The Cooking Foodie

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)177248
חלבונים (גרם)3.02 4.24
פחמימות (גרם)2434
מתוכן סוכרים (גרם)13.86 19.43
שומנים (גרם)7.76 10.88
מתוכם שומן רווי (גרם)1.25 1.75
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)34.66 48.6
נתרן (מ"ג)118.11165.62
סיבים תזונתיים (גרם)0.4 0.56
מים (גרם)23.4432.87
ויטמין A (מק"ג)13.7919.34
ויטמין B (מ"ג)0.320.45
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.080.11
ויטמין B5 (מ"ג)0.150.22
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.3911.77
ויטמין B12 (מק"ג)0.080.11
ויטמין C (מ"ג)11.1415.62
ויטמין D (מק"ג)0.170.24
ויטמין E (מ"ג)0.140.2
ויטמין K (מק"ג)0.420.59
סידן (מ"ג)21.0729.55
ברזל (מ"ג)0.230.32
מגנזיום (מ"ג)3.474.87
זרחן (מ"ג)21.2429.79
אבץ (מ"ג)0.140.19
אשלגן (מ"ג)40.7957.2
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.190.27
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.150.21
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.320.45
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.30.42

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 21.9% 8.5% 68.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.29 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.