דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שקשוקה עם חלה - ארוחת ערב מצוינת!

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 568 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • הכנת החלה:
  • 1 מניחים את הקמח בקערה עם השמרים היבשים, אבקת האפייה והסוכר, ומערבבים.
  • 2 מוסיפים את השמן והביצים, ומתחילים ללוש.
  • 3 מוסיפים בהדרגה את המים וממשיכים את הלישה עד לקבלת בצק אחיד וגמיש (אם הבצק יבש מדי יש להוסיף מים. אם הבצק נוזלי מדי יש להוסיף קמח). לקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח. מכסים את קערת הבצק במגבת או בניילון נצמד, ומניחים במקום חמים להתפחה של כחצי שעה עד שעה.
  • 4 מחלקים את הבצק ל- 10-12 חלקים שווים ויוצרים מכל חלק עיגול.
  • הכנת רוטב השקשוקה:
  • 1 מטגנים את הבצל במחבת עם מעט שמן ומזהיבים.
  • 2 מוסיפים לבצל את הגמבה החתוכה לקוביות ומערבבים (ופלפל חריף למי שאוהב).
  • 3 מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומערבבים קלות מדי פעם.
  • 4 מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומעבירים לאש נמוכה (כדי לאפשר בישול איטי). כאשר הירקות התבשלו מכבים את האש ובודקים שעדיין יש את רוטב העגבניות (כדי למנוע התייבשות באפייה - במידה וכל הנוזלים התאדו יש להוסיף מעט מים).
  • הרכבת המנה:
  • 1 מסדרים את עיגולי הבצק מסביב לתבנית עגולה בקוטר של כ- 30 ס"מ.
  • 2 להניח בתבנית כ- 10 דקות להתפחה נוספת.
  • 3 יוצקים את רוטב השקשוקה לעיגול הפנימי שנוצר.
  • 4 מכניסים לאפייה ראשונה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-10 דקות. מושחים כל לחמניה בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום, פרג ומעט זעתר (לפי מה שאוהבים).
  • 5 שוברים את הביצים שלמות על רוטב העגבניות (בעיגול הפנימי).
  • 6 מכניסים לתנור לאפייה שנייה של כ- 20-25 דקות עד לאפייה מלאה של הלחמניות ובישול הביצים במידה הרצויה.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר של כ- 30 ס"מ.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של ברזלי אוצרה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)781137
חלבונים (גרם)27.17 4.78
פחמימות (גרם)10719
מתוכן סוכרים (גרם)12.44 2.19
שומנים (גרם)28.14 4.95
מתוכם שומן רווי (גרם)4.15 0.73
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.030.01
כולסטרול (מ"ג)284.58 50.08
נתרן (מ"ג)1,587279.29
סיבים תזונתיים (גרם)2.69 0.47
מים (גרם)371.5965.39
ליקופן (מ"ג)5.881.04
ויטמין A (מק"ג)247.3143.52
ויטמין B (מ"ג)4.020.71
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.420.07
ויטמין B3 (מ"ג)1.430.25
ויטמין B5 (מ"ג)1.50.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.450.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)73.8412.99
ויטמין B12 (מק"ג)0.680.12
ויטמין C (מ"ג)127.4222.42
ויטמין D (מק"ג)1.570.28
ויטמין E (מ"ג)2.780.49
ויטמין K (מק"ג)9.011.59
סידן (מ"ג)90.6715.96
ברזל (מ"ג)3.130.55
מגנזיום (מ"ג)36.76.46
זרחן (מ"ג)227.0739.96
אבץ (מ"ג)1.410.25
אשלגן (מ"ג)671.51118.17
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.650.29
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.370.24
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.850.5
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.660.47

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.6% 17% 16.4% 65%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.