דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פסטה בולונז לארוחת הצהריים

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 322 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הפסטה
  • פסטה - שקית (500 גרם)
    בכל צורה שאוהבים
  • שמן קנולה - כף (10 מ"ל)
  • הבולונז
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוצים
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    לטיגון
  • בשר בקר טחון - 500 גרם
  • גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
    חתוכים לרצועות או לקוביות
  • פפריקה - כף שטוחה
    מתוקה בשמן
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    גרוס
  • רסק עגבניות - 4 כפות - סה"כ (172 גרם)
    גדושות
  • מים - 4 כוסות - סה"כ (960 מ"ל)
    רותחים
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 למלא סיר עמוק במים, להוסיף את השמן ולהביא לרתיחה. להוסיף את הפסטה ולבשל עד שמוכן.
  • 2 לסנן את הפסטה ולשטוף אותה תחת הברז.
  • 3 לטגן בסיר סוטאז` רחב את הבצלים הקוצים בשמן עד להזהבה, להוסיף את הבשר הטחון, הגזר, הפפריקה, המלח, הפלפל השחור ורסק העגבניות, לערבב היטב ולטגן הכל יחד למשך כ- 3 דקות.
  • 4 להוסיף את המים הרותחים, להביא לרתיחה, לתקן טעמים, להוסיף את הפסטה המבושלת ולערבב בזהירות (להוסיף מים לפי הצורך).
  • 5 להמשיך לבשל למשך כ- 5 דקות נוספות ולהגיש חם! מתקבלת פסטה בולונז ממש טעימה!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף גם מעט חריף לפי הטעם, שום וכל מה שאוהבים.

ציוד נדרש: סיר עמוק לפסטה, סיר סוטאז` רחב ומסננת.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אור לאה שם טוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)436136
חלבונים (גרם)24.29 7.55
פחמימות (גרם)5718
מתוכן סוכרים (גרם)1.82 0.56
שומנים (גרם)12.1 3.76
מתוכם שומן רווי (גרם)2.33 0.72
כולסטרול (מ"ג)47.5 14.76
נתרן (מ"ג)507.1157.55
סיבים תזונתיים (גרם)1.4 0.44
מים (גרם)201.6562.65
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)266.8882.91
ויטמין B (מ"ג)5.291.65
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.140.04
ויטמין B3 (מ"ג)4.251.32
ויטמין B5 (מ"ג)0.490.15
ויטמין B6 (מ"ג)0.340.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.593.6
ויטמין B12 (מק"ג)1.940.6
ויטמין C (מ"ג)6.722.09
ויטמין E (מ"ג)0.750.23
ויטמין K (מק"ג)5.481.7
סידן (מ"ג)23.517.3
ברזל (מ"ג)2.130.66
מגנזיום (מ"ג)22.466.98
זרחן (מ"ג)155.7248.38
אבץ (מ"ג)4.171.29
אשלגן (מ"ג)348.33108.22
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.10.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 12.7% 25.6% 60.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.15 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.