דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
טטאקי אבטיח
טטאקי אבטיח
מה שאפשר להכין עם אבטיח (:, צילום: Teka Studio

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 215 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחתוך את האבטיח למלבונים מאורכים וסימטריים, להניח בכלי המתאים להשריה, למזוג את מיץ הרימונים הטבעי (המיץ צריך לכסות את כל האבטיח) ולהשרות במקרר למשך כ- 10 שעות.
  • 2 להוציא את האבטיח מהמשרה, לסנן היטב, להניח על משטח עבודה ולצפות את האבטיח בשומשום שחור מכל הכיוונים.
  • 3 לשבור את סוכריות המנטה בעזרת פטיש מטבח ולפזר אותן מסביב לטטאקי אבטיח בצלחת הגשה נאה. לפרוס לפרוסות ולהתענג על טטאקי אבטיח מרענן וטעים!
  • 4 בתיאבון חיוך

זמן ההכנה אינו כולל את זמן ההשריה. המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka.

- פרסומת -

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)259120
חלבונים (גרם)3.86 1.79
פחמימות (גרם)4220
מתוכן סוכרים (גרם)7.75 3.6
שומנים (גרם)8.59 3.99
מתוכם שומן רווי (גרם)0.02 0.01
נתרן (מ"ג)25.0911.65
סיבים תזונתיים (גרם)2.57 1.19
מים (גרם)114.3153.11
ליקופן (מ"ג)5.672.63
ויטמין A (מק"ג)3516.26
ויטמין B (מ"ג)0.630.29
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.220.1
ויטמין B5 (מ"ג)0.280.13
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.751.74
ויטמין C (מ"ג)10.134.7
ויטמין E (מ"ג)0.060.03
ויטמין K (מק"ג)0.130.06
סידן (מ"ג)8.754.07
ברזל (מ"ג)0.30.14
מגנזיום (מ"ג)12.55.81
זרחן (מ"ג)13.756.39
אבץ (מ"ג)0.130.06
אשלגן (מ"ג)14065.04
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.060.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.060.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.5% 15% 6.8% 73.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.