דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת ג`לי תות של פעם
עוגת ג`לי תות של פעם
עוגת ג`לי תות של פעם
עוגת ג`לי תות וקרם גבינה שכולם יאהבו

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 159 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 הכנה מוקדמת: לחמם מראש את התנור לחום של 160 מעלות (חום עליון-תחתון) + לרפד את התבנית בנייר אפייה ולשמן היטב (תבנית קפיצית בקוטר 22-24 ס"מ).
  • 2 לטרוף בקערה את החלמונים (הצהובים) ביחד עם השמן ותמצית הוניל עד לאיחוד, ולהניח בצד.
  • 3 להקציף במיקסר עם בלון ההקצפה את החלבונים (הלבנים) עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב וחזק.
  • 4 להוסיף את קצף החלבונים אל תערובת החלמונים, לערבב בעדינות כדי לא להוריד את הנפח עד לאיחוד. להוסיף את הקמח ואבקת האפייה, ולהמשיך לטרוף הכל עד לתערובת אחידה.
  • 5 למזוג את הבלילה לתבנית, ליישר מעט ולאפות בתנור במשך כ- 25 דקות עד שהעוגה קפיצית וקיסם הננעץ בה יוצא יבש. לצנן לגמרי - העוגה תשקע מעט באמצע וזה בסדר. לאחר הצינון המלא לחלץ את העוגה מהתבנית ולהניח על צלחת הגשה.
  • 6 לפרוס 10-15 תותים לאורכם. כדי לקשט איתם את העוגה מסביב יש להיעזר בשקף או ברינג שגדולים בס"מ אחד מקוטר העוגה (במידה והתבנית בקוטר 22 ס"מ אז השקף או הרינג צריכים להקיף את העוגה בקוטר 23 ס"מ). בס"מ הרווח הזה שנוצר יש לסדר את התותים הפרוסים במעגל.
  • 7 להקציף במיקסר עם בלון ההקצפה את השמנת המתוקה, אינסטנט פודינג הוניל והסוכר עד לקבלת קצף יציב מאוד (זה חשוב שהקצף יהיה יציב ממש, זה מה שיחזיק את העוגה שלנו). להוסיף את הגבינה ולאחד לקרם יציב.
  • 8 למזוג את הקרם מעל העוגה עם השקף וליישר בעזרת מרית. להכניס למקרר למשך כחצי שעה ובינתיים כדאי לנצל את הזמן לשטיפת כלים ולחיתוך שאר התותים לקוביות קטנות חיוך
  • 9 לטרוף בקערה את אבקת ג`לי התות יחד עם המים הרותחים והמים הקרים.
  • 10 לפזר את קוביות התותים על קרם הגבינה ומעל למזוג בעדינות בעזרת כף את ג`לי התות.
  • 11 לקשט עם התותים השלמים ולהחזיר את העוגה למקרר למשך לילה שלם. לאחר הקירור להוציא את השקף או הרינג ולהגיש קר ישירות מהמקרר. לשמור מכוסה בקירור כ- 4 ימים. מתקבלת עוגת ג`לי תות מפנקת במיוחד!
  • 12 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
חשוב לעשות שימוש בתותים יפים, אדומים ומתוקים.

ציוד נדרש: תבנית קפיצית בקוטר 22-24 ס"מ + שקף/רינג תואם (ס"מ מעל קוטר התבנית).

שיטת ההכנה כוללת גם הקצפה וקירור.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לעקוב אחרי בר באינסטגרם!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)369232
חלבונים (גרם)3.94 2.48
פחמימות (גרם)3623
מתוכן סוכרים (גרם)16.34 10.28
שומנים (גרם)23.14 14.55
מתוכם שומן רווי (גרם)12.08 7.6
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.610.39
כולסטרול (מ"ג)108.32 68.12
נתרן (מ"ג)232.23146.06
סיבים תזונתיים (גרם)0.75 0.47
מים (גרם)66.6641.92
ויטמין A (מק"ג)23.5614.82
ויטמין B (מ"ג)0.620.39
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.150.1
ויטמין B5 (מ"ג)0.270.17
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)18.4211.59
ויטמין B12 (מק"ג)0.130.08
ויטמין C (מ"ג)21.7513.68
ויטמין D (מק"ג)0.30.19
ויטמין E (מ"ג)0.260.16
ויטמין K (מק"ג)0.840.53
סידן (מ"ג)58.8837.03
ברזל (מ"ג)0.610.39
מגנזיום (מ"ג)6.724.22
זרחן (מ"ג)44.3327.88
אבץ (מ"ג)0.240.15
אשלגן (מ"ג)76.1547.9
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.330.21
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.260.16
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.550.34
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.510.32

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.2% 36% 6.1% 56.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.57 (0.58 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.