1 לערבב בקערה קטנה את השמרים, הסוכר (3 כפות) והמים, להניח בצד למשך כ- 5-6 דקות עד שהתערובת מעלה קצף ותופחת.
2 להניח בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח והסוכר (1/2 כוס). להוסיף את תערובת השמרים שתפחה ולערבב מעט עם כף.
3 להוסיף את החלב ולהפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה. תוך כדי הלישה להוסיף את החמאה (לא בבת אחת, כל פעם קובייה אחת) עד שכולה נטמעת בבצק. להוסיף את הביצים אחת אחת ולהמשיך ללוש במשך כ- 10 דקות עד שהבצק נדבק אל תחתית המיקסר אך לא לידיים. לקראת סוף הלישה להוסיף את המלח.
4 לשמן את הבצק ואת הקערה, לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהתפיח עד להכפלת הנפח (שעתיים לפחות, לא כדאי למהר - זה חלק מהתהליך של קבלת עוגת בבקה שוקולד גבוהה).
5 לאחר ההתפחה להוריד את האוויר מהבצק ולקמח את משטח העבודה. לרדד את הבצק לעלה בעובי של 1/2 ס"מ, למרוח את הנוטלה בנדיבות, לגלגל לרולדה מהחלק הצר עד לקבלת רולדה שמנמנה וגדולה ולחתוך את הקצוות.
6 ליצור חתך לאורכה של הרולדה לשני חצאים בעזרת סכין חדה, ללפף את שתי הצרועות שנוצרו אחת בשנייה לצורת בורג. לרפד תבנית אינגליש קייק גבוהה ורחבה מעט בנייר אפייה ולהניח את צמת השוקולד בתוכה. לשמן מעט בשמן ולהתפיח שוב כ- 3 שעות נוספות (אכן, זה דורש סבלנות אך היא תשתלם לכם בסופו של דבר כשתראו איך עוגת הבבקה תצא לכם גבוהה ומרשימה).
7 לקראת סיום ההתפחה לדאוג לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות (חום עליון-תחתון). לטרוף את הביצה עם כף מים ולהבריש את הרולדה בצורה אחידה. לאפות בתנור שחומם מראש למשך כ- 30-40 דקות או עד שהרולדה שחומה לגמרי ותפוחה.
8 כשעוגת הבבקה בתנור - להכין את סירופ הסוכר בקלחת: להרתיח את המים והסוכר יחד עד לרתיחה ועד שמתקבל צבע צהבהב מעט של המים, ומכבים את הגז.
9 מיד כשהרולדה יוצאת מהתנור להבריש אותה בסירופ הסוכר בעזרת כף ובהדרגה לאט לאט. לחכות לצינון של הרולדה כחצי שעה (אחרת היא תתפרק לכם כשתנסו לפרוס אותה), לפרוס בצורה יפה ולהגיש עם כוס של תה. מתקבלת עוגת בבקה שוקולד מושלמת!
10 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
יש להשתמש בתבנית רחבה וגבוהה. זמן ההתפחה פה הוא קריטי, בבצק יש הרבה שומן ולכן זמן ההתפחה הארוך יוצר מאפה גדול וגבוה. יצירת תערובת השמרים לפני עוזרת לשמרים לעבוד הרבה יותר ביעילות בבצק. סירופ הסוכר ישמור על העוגה טרייה גם ביום שאחרי.
ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה, תבנית אינגליש קייק גבוהה ורחבה מעט (אורך כ- 20 ס"מ, רוחלב כ- 6-7 ס"מ).
הבבקה טרייה ביום הכנתה וביום שלמחרת יש לשמור מכוסה בטמפרטורת החדר.