דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת בבקה שוקולד של השמחות
עוגת בבקה שוקולד של השמחות
עוגת בבקה שוקולד של השמחות
תעשו קפה לצד העוגה המושלמת הזו

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 126 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפרוסות)

  • הבצק
  • שמרים יבשים - 2 כפות - סה"כ (22 גרם)
  • סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
  • מים - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • קמח לבן - 560 גרם
    4 כוסות
  • סוכר - 100 גרם
    1/2 כוס
  • חלב - 3/4 כוס - סה"כ (180 מ"ל)
    פושר
  • חמאה - אריזת נייר (100 גרם)
    רכה וחתוכה לקוביות
  • ביצה - 2 Large
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • המלית
  • נוטלה - צנצנת זכוכית (350 גרם)
    או כל ממרח שוקולד אחר
  • להברשה לפני האפייה
  • ביצה - Large
    טרופה
  • מים - כף (10 מ"ל)
  • סירופ הסוכר
  • מים - כוס (240 מ"ל)
  • סוכר - 200 גרם
    כוס אחת
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לערבב בקערה קטנה את השמרים, הסוכר (3 כפות) והמים, להניח בצד למשך כ- 5-6 דקות עד שהתערובת מעלה קצף ותופחת.
  • 2 להניח בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח והסוכר (1/2 כוס). להוסיף את תערובת השמרים שתפחה ולערבב מעט עם כף.
  • 3 להוסיף את החלב ולהפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה. תוך כדי הלישה להוסיף את החמאה (לא בבת אחת, כל פעם קובייה אחת) עד שכולה נטמעת בבצק. להוסיף את הביצים אחת אחת ולהמשיך ללוש במשך כ- 10 דקות עד שהבצק נדבק אל תחתית המיקסר אך לא לידיים. לקראת סוף הלישה להוסיף את המלח.
  • 4 לשמן את הבצק ואת הקערה, לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהתפיח עד להכפלת הנפח (שעתיים לפחות, לא כדאי למהר - זה חלק מהתהליך של קבלת עוגת בבקה שוקולד גבוהה).
  • 5 לאחר ההתפחה להוריד את האוויר מהבצק ולקמח את משטח העבודה. לרדד את הבצק לעלה בעובי של 1/2 ס"מ, למרוח את הנוטלה בנדיבות, לגלגל לרולדה מהחלק הצר עד לקבלת רולדה שמנמנה וגדולה ולחתוך את הקצוות.
  • 6 ליצור חתך לאורכה של הרולדה לשני חצאים בעזרת סכין חדה, ללפף את שתי הצרועות שנוצרו אחת בשנייה לצורת בורג. לרפד תבנית אינגליש קייק גבוהה ורחבה מעט בנייר אפייה ולהניח את צמת השוקולד בתוכה. לשמן מעט בשמן ולהתפיח שוב כ- 3 שעות נוספות (אכן, זה דורש סבלנות אך היא תשתלם לכם בסופו של דבר כשתראו איך עוגת הבבקה תצא לכם גבוהה ומרשימה).
  • 7 לקראת סיום ההתפחה לדאוג לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות (חום עליון-תחתון). לטרוף את הביצה עם כף מים ולהבריש את הרולדה בצורה אחידה. לאפות בתנור שחומם מראש למשך כ- 30-40 דקות או עד שהרולדה שחומה לגמרי ותפוחה.
  • 8 כשעוגת הבבקה בתנור - להכין את סירופ הסוכר בקלחת: להרתיח את המים והסוכר יחד עד לרתיחה ועד שמתקבל צבע צהבהב מעט של המים, ומכבים את הגז.
  • 9 מיד כשהרולדה יוצאת מהתנור להבריש אותה בסירופ הסוכר בעזרת כף ובהדרגה לאט לאט. לחכות לצינון של הרולדה כחצי שעה (אחרת היא תתפרק לכם כשתנסו לפרוס אותה), לפרוס בצורה יפה ולהגיש עם כוס של תה. מתקבלת עוגת בבקה שוקולד מושלמת!
  • 10 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
יש להשתמש בתבנית רחבה וגבוהה. זמן ההתפחה פה הוא קריטי, בבצק יש הרבה שומן ולכן זמן ההתפחה הארוך יוצר מאפה גדול וגבוה. יצירת תערובת השמרים לפני עוזרת לשמרים לעבוד הרבה יותר ביעילות בבצק. סירופ הסוכר ישמור על העוגה טרייה גם ביום שאחרי.

ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה, תבנית אינגליש קייק גבוהה ורחבה מעט (אורך כ- 20 ס"מ, רוחלב כ- 6-7 ס"מ).

הבבקה טרייה ביום הכנתה וביום שלמחרת יש לשמור מכוסה בטמפרטורת החדר.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לעקוב אחרי בר באינסטגרם!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)392311
חלבונים (גרם)6.85 5.44
פחמימות (גרם)6047
מתוכן סוכרים (גרם)20.27 16.09
שומנים (גרם)13.94 11.06
מתוכם שומן רווי (גרם)6.07 4.82
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.060.05
כולסטרול (מ"ג)64.69 51.34
נתרן (מ"ג)144.48114.67
סיבים תזונתיים (גרם)0.11 0.08
מים (גרם)27.221.59
ויטמין A (מק"ג)20.416.19
ויטמין B (מ"ג)0.550.43
ויטמין B1 (מ"ג)0.160.13
ויטמין B2 (מ"ג)0.150.12
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.20.16
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)19.9915.87
ויטמין B12 (מק"ג)0.110.09
ויטמין C (מ"ג)2.11.67
ויטמין D (מק"ג)0.260.21
ויטמין E (מ"ג)0.130.11
ויטמין K (מק"ג)0.040.03
סידן (מ"ג)47.8838
ברזל (מ"ג)1.240.98
מגנזיום (מ"ג)1.711.36
זרחן (מ"ג)58.546.42
אבץ (מ"ג)0.170.13
אשלגן (מ"ג)18.0114.29
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.240.19
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.20.16
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.470.37
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.430.35

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 17.3% 8.5% 74.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.21 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה