דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות מדלן מסורתיות עם ציפוי שוקולד
עוגיות מדלן מסורתיות עם ציפוי שוקולד
עוגיות מדלן מסורתיות עם ציפוי שוקולד
אתם הולכים להתמכר אליהן

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 31 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 להקציף את הביצים עם החלמון ותמצית הוניל במיקסר עם בלון הקצפה על מהירות גבוהה למשך כ- 5-6 דקות עד שמתקבל קצף תפוח וסמיך.
  • 2 להוסיף את גרידת הלימון, הקמח ואבקת האפייה, להנמיך למהירות המינימאלית ולאחד את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת ללא גושים של קמח. להוסיף את החמאה המומסת ולאחד לבלילה במרקם אוורירי ודי סמיך (מזכיר סוג של קצף).
  • 3 לעטוף את הבלילה בניילון נצמד ולהכניס למקרר למשך כחצי שעה. לקראת סוף הקירור לחמם את התנור מראש לחום של 210 מעלות (חום עליון-תחתון).
  • 4 להניח את תבניות הצדפות (התבניות להכנת עוגיות מדלן) על תבנית התנור ולשמן אותן היטב בחמאה רכה. להעביר את בלילת העוגיות אל שקית זילוף ולגזור פייה שתהיה נוחה לזילוף. לזלף אל תוך השקעים כמעט עד הסוף (סה"כ 24 עוגיות).
  • 5 לאפות בתנור שחומם מראש במשך כ- 12-15 דקות עד שהעוגיות שחומות ועד שנוצר בהן בקע קטן בגב. להוציא מהתנור ולצנן לטמפרטורת החדר.
  • 6 להמיס את השוקולד המריר עם השמן, לטבול 1/3 מעוגיות המדלן בשוקולד ולהניח להתקשות.
  • 7 מתקבלות עוגיות מדלן מצופות בשוקולד שאתם חייבים לנסות!
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש לצד כוס חלב חם ולטבול בו את העוגיות!

ציוד נדרש: מיקסר + 2 תבניות להכנת עוגיות מדלן.

לשמור את עוגיות המדלן בכלי אטום בטמפרטורת החדר למשך כ- 3 ימים. בין 8-9 זה הגיל שהייתי בו. כל שישי בערב היינו מגיעים לסבתא לארוחת הערב. האמת שהייתי מחכה לדקה שמסיימים לאכול כדי שהיא תגיש לנו את עוגיות המדלן שלה עם כוס החלב. הייתי חולה על העוגיות האלה בתור ילד. אלה עוגיות צרפתיות שמקורן בחבל המז שבצפון צרפת. הן נאפות בצורת קונכייה בזכות התבניות והצורה שלהן.יש להן מרקם של ספוג וטעם חמאתי של לימון, הן נהדרות לצד טבילה בכוס חלב חם, ואתם חייבים להכין אותן.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לעקוב אחרי בר באינסטגרם!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)133429
חלבונים (גרם)1.75 5.66
פחמימות (גרם)1342
מתוכן סוכרים (גרם)6.44 20.82
שומנים (גרם)8.24 26.64
מתוכם שומן רווי (גרם)4.54 14.7
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)45.62 147.55
נתרן (מ"ג)37.5121.3
סיבים תזונתיים (גרם)0.08 0.26
מים (גרם)5.4317.57
ויטמין A (מק"ג)11.9538.64
ויטמין B (מ"ג)0.170.56
ויטמין B1 (מ"ג)00.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.1
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.110.36
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.8612.47
ויטמין B12 (מק"ג)0.070.21
ויטמין C (מ"ג)0.973.13
ויטמין D (מק"ג)0.160.51
ויטמין E (מ"ג)0.080.26
ויטמין K (מק"ג)0.020.07
סידן (מ"ג)5.2316.92
ברזל (מ"ג)0.130.41
מגנזיום (מ"ג)0.862.77
זרחן (מ"ג)14.2546.08
אבץ (מ"ג)0.090.3
אשלגן (מ"ג)10.2733.22
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.140.45
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.120.37
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.30.96
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.270.89

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 35.8% 7.6% 56.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.56 (0.56 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.