דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מאפה שמרים פרג
מאפה שמרים פרג
אוהבים פרג? המאפה הזה בשבילכם!

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 147 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המאפים)

  • הבצק
  • קמח לבן - אריזת נייר (1000 גרם)
  • שמרים יבשים - 2 כף - סה"כ (22 גרם)
  • ביצה - 2 Large
  • שמן קנולה - 3/4 כוס - סה"כ (180 מ"ל)
  • סוכר - 3/4 כוס - סה"כ (134 גרם)
  • תמצית וניל - כף (10 מ"ל)
  • מים -  כוס - סה"כ (540 מ"ל)
    אולי יהיה צורך בעוד 1/4 כוס
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • המילוי
  • פרג - 2 אריזת ניילון - סה"כ (200 גרם)
    טחון
  • סוכר - 130 גרם
    כוס חד פעמית
  • חלב - 3/4 כוס - סה"כ (180 מ"ל)
    קר (או מים)
  • דבש - כף (22 גרם)
  • חמאה - אריזת נייר (100 גרם)
    או מחמאה
  • סירופ הסוכר
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • סוכר - 1/4 כוס - סה"כ (45 גרם)
  • סוכר וניל - 2 שקית - סה"כ (20 גרם)
  • דבש - כפית (9 גרם)
  • הציפוי
  • ביצה - Large
    טרופה
  • חלב - כף (10 מ"ל)
    או מים
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לערבל במיקסר עם וו לישה את הקמח עם השמרים, להוסיף את הביצים, השמן, הסוכר, תמצית הוניל והמים בהדרגה ולפי הצורך. להוסיף את המלח לקראת סוף הלישה ולבדוק אם יש צורך בעוד מים. הבצק צריך להיות גמיש ולא דביק - ללוש היטב כ- 7 דקות. לכסות בניילון נצמד את הקערה ולהתפיח את הבצק למשך כשעה (אין בעיה לשים את הבצק במקרר כמה שעות - יוצא נפלא).
  • 2 הכנת המילוי: לבשל את כל מצרכי המילוי ביחד למשך כ- 15 דקות (מלבד החמאה). להוריד מהאש להוסיף את החמאה, לערבב היטב ולקרר טרם המילוי.
  • 3 להרתיח את כל מצרכי סירופ הסוכר, להנמיך את האש ולצמצם עד לקבלת סירופ סמיך.
  • 4 להוריד את נפח הבצק, לחלק ל- 4 כדורים וכל כדור לחלק ל- 5 כדורים. שימו לב: כמעט ואין צורך בקמח, אך עם מעט קמח לרדד כל כדור למלבן דק, למרוח מהמילוי שהתקרר ולגלגל לרולדה. להדק את קצוות התפר, לשים את התפר כלפי מטה ולחתוך לאורך עד הסוף. להניח אחד על השני כצלב כשהחיתוך כלפי מעלה, ללפף כמו בורג, לסגור היטב, להדק ולסדר על נייר אפייה בתבנית עם מעט מרווחים כי המאפים תופחים באפייה.
  • 5 להתפיח כחצי שעה נוספת ובינתיים לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות. למרוח ביצה מהולה במעט חלב ולאפות בתנור החם (אני אופה בטורבו) עד לקבלת צבע זהוב.
  • 6 ברגע שהמאפים יוצאים מהתנור להבריש בסירופ הסוכר. מתקבל מאפה שמרים פרג מושלם!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש גם במלית פרג מוכנה לעוגות ולמאפים - יוצא גם טעים מאוד.
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות חני קונאשוילי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)439299
חלבונים (גרם)8.67 5.92
פחמימות (גרם)5840
מתוכן סוכרים (גרם)18.23 12.44
שומנים (גרם)19.44 13.26
מתוכם שומן רווי (גרם)4.27 2.91
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.050.04
כולסטרול (מ"ג)51.1 34.87
נתרן (מ"ג)109.3774.63
סיבים תזונתיים (גרם)1.1 0.75
מים (גרם)41.2728.16
ויטמין A (מק"ג)16.3211.14
ויטמין B (מ"ג)0.250.17
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.160.11
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.833.29
ויטמין B12 (מק"ג)0.090.06
ויטמין C (מ"ג)0.010.01
ויטמין D (מק"ג)0.210.14
ויטמין E (מ"ג)0.110.07
ויטמין K (מק"ג)0.030.02
סידן (מ"ג)114.0677.83
ברזל (מ"ג)0.190.13
מגנזיום (מ"ג)1.651.12
זרחן (מ"ג)20.2913.84
אבץ (מ"ג)0.140.09
אשלגן (מ"ג)15.9510.88
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.190.13
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.370.25
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.350.24

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 22.2% 9.9% 66.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
סלט עלים מרענן

סלט עלים מרענן

שקשוקה

שקשוקה

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

פילה הייק מטוגן בבירה

פילה הייק מטוגן בבירה

לביבות טונה קלות ומהירות

לביבות טונה קלות ומהירות

עוף סיני בשום ודבש

עוף סיני בשום ודבש

כרוב: סוגים ויתרונות

כרוב: סוגים ויתרונות

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪