דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מנת פסטה תוצרת בית טבעונית וקלה להכנה

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 333 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 למלא מים בסיר ולהביא לרתיחה (לקראת הוספת הפסטה להוסיף מעט שמן ומלח לפי הטעם).
  • 2 ללוש בקערה גדולה את קמח הכוסמין ביחד עם המים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק. כשהמים מבעבעים בסיר, לחתוך/לגזור עם מספריים נקיות את בצק הפסטה (אפשר גם עם סכין), להעביר אל המים הרותחים, לערבב מעט ולהמתין שהפסטה תצוף. לערבב פעם נוספת ולבשל כ- 5 דקות נוספות. לסנן את הפסטה היטב.
  • 2 בסיר סוטאז` רחב לחמם את שמן הזית (להתחיל עם 3 כפות ולהוסיף 3 כפות נוספות במהלך הבישול), להוסיף את השום ולצרוב כ- 2 דקות על אש נמוכה עד להזהבה (זהירות שלא יישרף). להוסיף את העגבניות הבשלות (מקולפות וחתוכות לקוביות), לערבב כל דקה-שתיים במשך כ- 7 דקות עד שהעגבניות מגירות נוזלים, להוסיף את רסק העגבניות ולערבב היטב.
  • 3 להוסיף את המים הרותחים ולערבב היטב על אש גבוהה. כשהרוטב מבעבע יש להוסיף את התבלינים, לערבב, להנמיך לאש נמוכה ולבשל כ- 5 דקות נוספות.
  • 4 להעביר את הפסטה המוכנה אל הרוטב או להניח מנת פסטה בצלחת הגשה ומעליה למזוג מרוטב העגבניות את הכמות הרצויה. אני הוספתי מעט פטרוזיליה קצוצה מעל שמאוד שידרגה. מתקבלת פסטה כוסמין ביתית מושלמת!
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של יסמין!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)519156
חלבונים (גרם)15.37 4.62
פחמימות (גרם)8525
מתוכן סוכרים (גרם)5.73 1.72
שומנים (גרם)14.12 4.24
מתוכם שומן רווי (גרם)2.29 0.69
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.060.02
נתרן (מ"ג)1,423427.98
סיבים תזונתיים (גרם)1.42 0.43
מים (גרם)171.9151.69
ליקופן (מ"ג)3.140.94
ויטמין A (מק"ג)52.5915.81
ויטמין B (מ"ג)1.240.37
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.760.23
ויטמין B5 (מ"ג)0.180.05
ויטמין B6 (מ"ג)0.180.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)16.254.88
ויטמין C (מ"ג)33.8510.18
ויטמין E (מ"ג)0.950.28
ויטמין K (מק"ג)11.873.57
סידן (מ"ג)34.4910.37
ברזל (מ"ג)1.60.48
מגנזיום (מ"ג)14.364.32
זרחן (מ"ג)39.9812.02
אבץ (מ"ג)0.280.08
אשלגן (מ"ג)272.281.84
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.150.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.130.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.2% 12.2% 13.3% 73.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.14 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה