דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תפוחי האדמה הכי טעימים שיש

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 229 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את תפוחי האדמה עד "כמעט ריכוך".
  • 2 חותכים את תפוחי האדמה לקוביות (אפשר עם הקליפה ואפשר בלי - לפי העדפה). הקליפה נהיית קראנצ`ית בטיגון אז ממליצה להשאיר אותה.
  • 3 מטגנים את קוביות תפוחי האדמה בשמן עמוק עד להזהבה (ראו מידע נוסף בנוגע לכמות השמן הנספגת בטיגון) ומוציאים לנייר סופג.
  • 4 בקערית נפרדת מערבבים יחד את הפטרוזיליה, מחצית מכמות גרידת הלימון, המלח, הפלפל ושמן הזית.
  • 5 מעבירים את קוביות תפוחי האדמה לקערה ללא הנייר הסופג ומוזגים מעליהן את תערובת התיבול. מערבבים היטב עד שכל הקוביות מצופות ומפזרים מעל את המחצית השנייה של גרידת הלימון.
  • 6 מגישים חם קוביות תפוחי אדמה מטוגנות ומטריפות במיוחד!
  • 7 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בתפוחי האדמה במהלך הטיגון. יש לעשות שימוש בכמות שמן המתאימה לטיגון בשמן עמוק. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של סתיו!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)402176
חלבונים (גרם)3.92 1.71
פחמימות (גרם)3716
מתוכן סוכרים (גרם)1.73 0.76
שומנים (גרם)27.06 11.82
מתוכם שומן רווי (גרם)2.46 1.07
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.030.01
נתרן (מ"ג)719.86314.35
סיבים תזונתיים (גרם)4.08 1.78
מים (גרם)154.7667.58
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)96.0541.94
ויטמין B (מ"ג)4.391.92
ויטמין B1 (מ"ג)0.20.09
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.03
ויטמין B3 (מ"ג)2.561.12
ויטמין B5 (מ"ג)0.980.43
ויטמין B6 (מ"ג)0.540.24
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)50.1921.92
ויטמין C (מ"ג)45.9520.06
ויטמין E (מ"ג)0.20.09
ויטמין K (מק"ג)377.88165.01
סידן (מ"ג)56.7724.79
ברזל (מ"ג)2.090.91
מגנזיום (מ"ג)47.0120.53
זרחן (מ"ג)88.8138.78
אבץ (מ"ג)0.760.33
אשלגן (מ"ג)704.86307.8
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.120.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.070.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.070.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.6% 37.5% 5.4% 51.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.66 (0.73 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.