דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת תפוחים ופירורים
עוגת תפוחים ופירורים
עוגת תפוחים ופירורים
קינוח תפוחים טעים במיוחד

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 81 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת המלית (רצוי להתחיל מהמלית ולתת לה להתקרר):
  • 1 מקלפים את תפוחי העץ וחותכים אותם לקוביות דקות וארוכות (אפשר גם אחרת).
  • 2 מחממים את המחבת, מניחים בתוכה את כל מרכיבי המלית ומערבבים כ- 3 דקות.
  • 3 מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.
  • הכנת הבצק:
  • 1 בקערה קטנה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והסוכר.
  • 2 מוסיפים את החמאה והחלמון, ומערבבים עד שנוצר בצק פירורים. מוציאים בערך כוס מהתערובת שבקערה ומכניסים למקרר. ליתר הפירורים שנותרו מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבבים ליצירת בצק נעים.
  • 3 משטחים את הבצק על גבי תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כ- 15 דקות או עד להזהבה מלמעלה.
  • 4 מוציאים מהתנור, מניחים מעל את מלית התפוחים, מפזרים מעל הכל את הפירורים שהכנסנו למקרר ואופים שוב לכ- 10 דקות או עד שהפירורים מזהיבים. מקררים וזוללים (זה טעים גם חם אך מתפורר).
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של הילה רשתי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)191235
חלבונים (גרם)2.09 2.57
פחמימות (גרם)2430
מתוכן סוכרים (גרם)10.76 13.22
שומנים (גרם)9.63 11.84
מתוכם שומן רווי (גרם)5.47 6.72
כולסטרול (מ"ג)39.11 48.06
נתרן (מ"ג)27.4733.76
סיבים תזונתיים (גרם)1.4 1.72
מים (גרם)41.2950.74
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)6.658.17
ויטמין B (מ"ג)0.260.32
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.130.16
ויטמין B5 (מ"ג)0.070.08
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.123.84
ויטמין B12 (מק"ג)0.020.03
ויטמין C (מ"ג)0.190.24
ויטמין D (מק"ג)0.060.08
ויטמין E (מ"ג)0.120.14
ויטמין K (מק"ג)1.551.9
סידן (מ"ג)31.3438.51
ברזל (מ"ג)0.170.21
מגנזיום (מ"ג)2.933.6
זרחן (מ"ג)41.2450.67
אבץ (מ"ג)0.050.06
אשלגן (מ"ג)62.3776.65
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.130.16
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.120.15

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 25.8% 5.6% 64.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.39 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.