דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פשטידה טעימה לחול המועד פסח

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 160 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחלוט את הברוקולי בסיר עם מים רותחים למשך כ- 8 דקות או עד שהמזלג חודר בקלות (לא להגיע לריכוך מלא). לסנן מנוזלים, להניח להתקרר מספר דקות ולחתוך את הברוקולי לפרחים קטנים.
  • 2 להניח במסננת את הקישוא ותפוח האדמה המגורדים כ- 5 דקות. בעזרת הידיים לסחוט היטב את הירקות המגורדים להוצאת הנוזלים.
  • 3 לערבב בקערה גדולה את כל המצרכים יחד עד לקבלת עיסה אחידה, כולל הברוקולי והירקות המגורדים.
  • 4 לרפד תבנית אפייה מתאימה בנייר אפייה עם מעט תרסיס שמן ולאפות בחום בינוני של 180 מעלות למשך כ- 40-45 דקות. כשהפשטידה מוכנה להניח לה להצטנן כחצי שעה מחוץ לתנור, ולהפוך אותה (בזהירות) על מגש או צלחת הגשה.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אפייה מתאימה.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)12880
חלבונים (גרם)7.7 4.82
פחמימות (גרם)1711
מתוכן סוכרים (גרם)2.32 1.45
שומנים (גרם)3.83 2.39
מתוכם שומן רווי (גרם)1.14 0.72
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)126.48 79.13
נתרן (מ"ג)381.21238.51
סיבים תזונתיים (גרם)3.6 2.25
מים (גרם)128.5480.42
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)120.5875.44
ויטמין B (מ"ג)2.681.68
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.270.17
ויטמין B3 (מ"ג)0.790.49
ויטמין B5 (מ"ג)1.140.71
ויטמין B6 (מ"ג)0.280.18
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)111.0969.5
ויטמין B12 (מק"ג)0.30.19
ויטמין C (מ"ג)5735.66
ויטמין D (מק"ג)0.70.44
ויטמין E (מ"ג)1.591
ויטמין K (מק"ג)118.7674.3
סידן (מ"ג)59.0436.94
ברזל (מ"ג)1.290.81
מגנזיום (מ"ג)29.3718.38
זרחן (מ"ג)136.8285.6
אבץ (מ"ג)0.930.58
אשלגן (מ"ג)383.12239.7
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.820.51
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.130.08
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.590.37
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.280.8
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.190.74

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.2% 11.9% 24% 52.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.