דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
כרוב ממולא מושלם לסופ"ש

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 685 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 הכנת הכרוב: להוציא את שורש הכרוב ולהכניס שלם לתוך סיר עמוק מלא במים. להרתיח ובכל פעם שהעלים החיצוניים מתרככים להוציא אותם ולהניח בצד שיתקררו.
  • 2 הכנת האורז: לשים בסיר את האורז ומעליו את השמן והתבלינים, לערבב מעט ולמזוג את המים הרותחים מעל. לכסות ולהרתיח על אש גבוהה כ- 5 דקות, ולאחר מכן לשים על אש בינונית כ- 15-20 דקות. כשהאורז מוכן להניח לו להתקרר, להוסיף את הבשר הטחון, הפטרוזיליה והשום, ולערבב היטב.
  • 3 הכנת רוטב העגבניות: לטגן את העגבניות במחבת בשמן עד לריכוך. להוסיף את השום, התבלינים, מיץ הלימון ורסק העגבניות, ולערבב היטב . להוסיף את המים הרותחים, לערבב, להביא לרתיחה, לאחריה לכבות את האש ולהניח בצד.
  • 4 הרכבת המנה: לקחת עלה כרוב, להוריד קצת את החלק הקשה שבגבעול ולפתוח על משטח העבודה. להניח באמצע העלה מעט מהמילוי ולקפל כמו סיגר/אגרול, לגלגל ולהמשיך כך עם כל העלים.
  • 5 את העלי כרוב הקטנים שנשארו לשים בתחתית מגש ומעליהם לסדר את הכרוב הממולא בצורה שיהיו צמודים אחד לשני. מעל למזוג את הרוטב ולהזיז מעט כדי שהרוטב יהיה בתחתית המגש. לכסות בנייר כסף ולהכניס לתחתית התנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות למשך כ- 20 דקות, ולאחר מכן להעביר לאמצע התנור לעוד כשעה על חום של 200 מעלות.
  • 6 להגיש חם ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אני שמתי מעל כל כרוב ממולא חצי זית קלמטה, פטרוזיליה ומעט שקדים פרוסים קלויים.

הערך התזונתי לא כולל את הזיתים, הפטרוזיליה והשקדים הפרוסים לקישוט. שיטת ההכנה כוללת גם בישול וטיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. יש הממלאים את הכרוב באורז לא מבושל ובשר טחון והוא מתבשל בזמן הבישול , אך עדיף לבשל את האורז לפני ולאחר מכן למלא.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ליאת שפיצר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)37855
חלבונים (גרם)19.04 2.78
פחמימות (גרם)578
מתוכן סוכרים (גרם)11.2 1.64
שומנים (גרם)10.13 1.48
מתוכם שומן רווי (גרם)1.68 0.25
כולסטרול (מ"ג)28.6 4.18
נתרן (מ"ג)495.872.41
סיבים תזונתיים (גרם)6.51 0.95
מים (גרם)577.1384.28
ליקופן (מ"ג)2.620.38
ויטמין A (מק"ג)47.036.87
ויטמין B (מ"ג)5.750.84
ויטמין B1 (מ"ג)0.250.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.210.03
ויטמין B3 (מ"ג)3.540.52
ויטמין B5 (מ"ג)0.940.14
ויטמין B6 (מ"ג)0.70.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)105.6115.42
ויטמין B12 (מק"ג)0.930.14
ויטמין C (מ"ג)139.3820.36
ויטמין E (מ"ג)1.070.16
ויטמין K (מק"ג)369.9354.02
סידן (מ"ג)183.3226.77
ברזל (מ"ג)2.770.4
מגנזיום (מ"ג)66.679.74
זרחן (מ"ג)217.3531.74
אבץ (מ"ג)3.320.48
אשלגן (מ"ג)957.97139.9
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.150.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.10.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.090.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7% 11% 20.6% 61.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.15 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.