דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פסטה מוקרמת ברוטב עגבניות
פסטה מוקרמת ברוטב עגבניות
ארוחת ערב מושלמת לכל המשפחה

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 436 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 להרתיח את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  • 2 במעבד מזון (או לקצוץ היטב) להכניס את העגבניות, השום והפלפל החריף, ולטחון למרקם חלק.
  • 3 לחמם במחבת את השמן, להוסיף את רסק העגבניות ואת רוטב העגבניות, לתבל בתבלינים ולבשל כ- 10 דקות תוך כדי ערבוב מפעם לפעם.
  • 4 לערבב בקערה את כל הגבינות.
  • 5 לאחר שהרוטב התבשל לשים במגש 1/3 מכמות הפסטה, מעליה 1/3 מכמות הרוטב ו- 1/3 מתערובת הגבינות. כך לחזור על הפעולות סה"כ 3 פעמים, להשאיר מעט מתערובת הגבינות לפיזור למעלה לפני תום האפייה.
  • 6 לכסות את המגש בנייר אפייה ומעליו נייר כסף ולאפות בתחתית התנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ- 5 דקות. להעלות את המגש לאמצע התנור ולהמשיך לאפות כ- 20-25 דקות עד שהשכבה העליונה מקבלת צבע זהוב.
  • 7 5 דקות לפני שמוציאים את הפסטה מהתנור לפזר מלמעלה עוד קצת מהגבינות.
  • 8 להגיש חם ובתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מעבד מזון.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם בישול וטחינה.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ליאת שפיצר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)627144
חלבונים (גרם)33.39 7.67
פחמימות (גרם)7517
מתוכן סוכרים (גרם)6.28 1.44
שומנים (גרם)22.79 5.23
מתוכם שומן רווי (גרם)4.23 0.97
כולסטרול (מ"ג)55.25 12.69
נתרן (מ"ג)1,226281.42
סיבים תזונתיים (גרם)1.9 0.44
מים (גרם)237.154.44
ליקופן (מ"ג)6.971.6
ויטמין A (מק"ג)102.8623.62
ויטמין B (מ"ג)2.290.53
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.350.31
ויטמין B5 (מ"ג)0.380.09
ויטמין B6 (מ"ג)0.290.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)33.097.6
ויטמין B12 (מק"ג)0.570.13
ויטמין C (מ"ג)70.1716.11
ויטמין E (מ"ג)1.390.32
ויטמין K (מק"ג)8.571.97
סידן (מ"ג)577.3132.56
ברזל (מ"ג)1.930.44
מגנזיום (מ"ג)29.126.69
זרחן (מ"ג)166.0338.12
אבץ (מ"ג)1.150.26
אשלגן (מ"ג)566.46130.07
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.320.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.10.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.220.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.680.39
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.450.33

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 17.2% 25.2% 56.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.22 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה