דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בואו להינות ממרק שעועית שחורה טעים

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 550 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 בסיר עמוק עם מעט שמן לטגן את הבצל, הגזר והסלרי עד שהם נחרכים מעט. להוסיף את השום ולערבב, לאחר מכן להוסיף גם את הכמון, המלח והציר (או אבקת מרק עוף אורגנית ומים). לבשל כ- 20 דקות על אש גבוהה.
  • 2 בינתיים לכין את הנאצ`וס: לחתוך את הטורטיות למשולשים, לזלף מעט שמן ולהכניס לתנור במצב גריל בחום של 180 מעלות עד שהמשולשים משחימים מעט. להוציא לצינון.
  • 3 בחזרה למרק: להוסיף את השעועית השחורה ונבשל על אש בינונית למשך כ- 10 דקות. לטחון היטב את המרק בעזרת בלנדר מוט ולהעביר לקעריות.
  • 4 להגיש את המרק עם נאצ`וס, שמנת חמוצה, אבוקדו, כוסברה ופלפל צ`ילי חריף.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: בלנדר מוט.

הערך התזונתי לא כולל את כל התוספות להגשה. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של דנה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)34062
חלבונים (גרם)16.62 3.02
פחמימות (גרם)407
מתוכן סוכרים (גרם)9.13 1.66
שומנים (גרם)12.47 2.27
מתוכם שומן רווי (גרם)1.75 0.32
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)10.08 1.83
נתרן (מ"ג)761.87138.57
סיבים תזונתיים (גרם)7.86 1.43
מים (גרם)401.5273.03
ויטמין A (מק"ג)406.0973.86
ויטמין B (מ"ג)6.831.24
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.330.06
ויטמין B3 (מ"ג)5.761.05
ויטמין B5 (מ"ג)0.190.03
ויטמין B6 (מ"ג)0.350.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)29.425.35
ויטמין C (מ"ג)7.371.34
ויטמין E (מ"ג)0.70.13
ויטמין K (מק"ג)17.343.15
סידן (מ"ג)52.789.6
ברזל (מ"ג)1.510.27
מגנזיום (מ"ג)27.424.99
זרחן (מ"ג)131.0623.84
אבץ (מ"ג)0.720.13
אשלגן (מ"ג)615.34111.92
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.810.15
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.770.14
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.050.37
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.720.31

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.2% 16.2% 21.6% 52%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.26 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.