דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 63 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • עגבניות - 5.5 יחידות בינוניות - סה"כ (946 גרם)
    5-6 עגבניות בשלות
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    לבן או סגול
  • פלפל ירוק חריף - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (14 גרם)
    לפי הטעם
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לשימון הירקות לפני האפייה
  • מלח - 3/4 כפית שטוחה
  • סוכר - 1/3 כפית שטוחה
  • כוסברה - 1/2 צרור - סה"כ (46 גרם)
  • שום - 7 שיניים
    6-8 שיניים
  • פפריקה -  כפיות שטוחות
    רגילה או מעושנת
  • מיץ לימון - כף (10 מ"ל)
    סחוט טרי
  • שמן זית - 3.5 כפות - סה"כ (35 מ"ל)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחצות את העגבניות לחצאים (או לרבעים) ואת הבצל לרבעים. להניח את העגבניות, הבצל והפלפל החריף על גבי תבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה, לשמן במעט שמן זית ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות עד שהירקות משחימים מעט ושהעגבניות מתחילות להיפרד מקליפתן (כחצי שעה, לשים לב תוך כדי האפייה).
  • 2 להוציא את התבנית מהתנור, להניח בצד לצינון עד לטמפרטורת החדר ולקלף את העגבניות מקליפתן (נשתמש רק ב"בשר" העגבניות).
  • 3 להעביר את הירקות אל מעבד המזון ולהוסיף את שאר המצרכים.
  • 4 לטחון את הכל עד למרקם הרצוי (עדיף לא לטחון לרוטב חלק לגמרי אלא לטחון בפולסים ולהשאיר רוטב סלסה מעט גס, אך זה לפי טעמכם).
  • 5 מתקבל רוטב סלסה מושלם עם טעם פיקנטי מדויק שמשתלב עם מאכלים רבים!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש עם נאצ`וס. ניתן להוסיף עוד פלפל חריף או צ`ילי גרוס לפי הטעם. ניתן לשלב גם אורגנו לפי הטעם.

ציוד נדרש: מעבד מזון איכותי.

שיטת ההכנה כוללת גם אפייה. יש הרבה מתכונים וגרסאות לרוטב סלסה - זו הגרסא המועדפת עלינו.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)4063
חלבונים (גרם)0.79 1.25
פחמימות (גרם)46
מתוכן סוכרים (גרם)1.67 2.66
שומנים (גרם)2.65 4.21
מתוכם שומן רווי (גרם)0.4 0.64
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.02
נתרן (מ"ג)137.8219.08
סיבים תזונתיים (גרם)0.63 1
מים (גרם)54.7787.08
ליקופן (מ"ג)1.442.29
ויטמין A (מק"ג)25.4540.46
ויטמין B (מ"ג)0.60.95
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.350.55
ויטמין B5 (מ"ג)0.10.16
ויטמין B6 (מ"ג)0.090.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)9.0914.44
ויטמין C (מ"ג)14.5523.13
ויטמין E (מ"ג)0.40.63
ויטמין K (מק"ג)8.8114
סידן (מ"ג)13.1920.97
ברזל (מ"ג)0.480.77
מגנזיום (מ"ג)6.7810.78
זרחן (מ"ג)21.4234.06
אבץ (מ"ג)0.130.21
אשלגן (מ"ג)143.49228.13
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.050.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.1% 34% 10.1% 47.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.59 (0.68 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.