דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות עם טעם פשוט מושלם

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 300 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה (35-40 קציצות (תלוי בגודל), סיר שלם לארוחה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לערבב את כל מצרכי הקציצות (מלבד השמן לטיגון) ולהעביר למקרר להתייצבות.
  • 2 לטגן את הבצלים בשמן על אש בינונית במכסה סגור. לאחר שהם נהיים מעט שקופים להוסיף את הפטריות והשום, ולהמשיך בטיגון תוך כדי ערבוב. להוסיף את התיבול (הפפריקה, הצ`ילי הגרוס, הכמון, אבקת מרק הפטריות והמלח).
  • 3 לאחר טיגון והצטמצמות של הפטריות להוסיף את הסילאן, הערמונים והמים. להביא לרתיחה ולהנמיך את האש.
  • 4 בזמן הבישול של הרוטב לטגן טיגון קל את הקציצות לסגירה ובסיום להוסיף אותן לתוך הרוטב.
  • 5 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון לטיגון הקציצות הינה כמות מוערכת הנספגת בקציצות לאחר הטיגון. יש להשתמש בשמן לפי הצורך. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של ליעד!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)28896
חלבונים (גרם)16.88 5.62
פחמימות (גרם)289
מתוכן סוכרים (גרם)8.22 2.74
שומנים (גרם)12.45 4.15
מתוכם שומן רווי (גרם)2.19 0.73
כולסטרול (מ"ג)38 12.65
נתרן (מ"ג)540.5179.99
סיבים תזונתיים (גרם)2.61 0.87
מים (גרם)222.5574.11
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)23.567.84
ויטמין B (מ"ג)7.562.52
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.250.08
ויטמין B3 (מ"ג)5.381.79
ויטמין B5 (מ"ג)1.410.47
ויטמין B6 (מ"ג)0.40.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)23.477.82
ויטמין B12 (מק"ג)1.240.41
ויטמין C (מ"ג)13.114.37
ויטמין D (מק"ג)0.220.07
ויטמין E (מ"ג)0.470.16
ויטמין K (מק"ג)2.140.71
סידן (מ"ג)29.389.78
ברזל (מ"ג)2.660.89
מגנזיום (מ"ג)31.9310.63
זרחן (מ"ג)173.3857.73
אבץ (מ"ג)3.851.28
אשלגן (מ"ג)510.11169.87
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.220.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.190.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.4% 20.8% 28.3% 46.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.3 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.