דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לביבות קלות וטעימות לטבעוניים ולצליאקים

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 135 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה משומן קלות ומחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות טורבו.
  • 2 מערבבים את קמח העדשים בכוס המים עד לאיחוד ללא גושים, מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
  • 3 יוצרים לביבות מהתערובת ומניחים בתבנית המרופדת.
  • 4 אופים בתנור שחומם מראש למשך כ- 20 דקות או עד להשחמה קלה. מכבים את התנור ומחכים להתקררות מלאה.
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את קמח הפשתן. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)8764
חלבונים (גרם)3.18 2.36
פחמימות (גרם)86
מתוכן סוכרים (גרם)0.8 0.59
שומנים (גרם)4.89 3.62
מתוכם שומן רווי (גרם)0.68 0.51
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.040.03
נתרן (מ"ג)308.25228.33
סיבים תזונתיים (גרם)2.3 1.71
מים (גרם)114.9485.14
ויטמין A (מק"ג)190140.74
ויטמין B (מ"ג)1.040.77
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.660.49
ויטמין B5 (מ"ג)0.190.14
ויטמין B6 (מ"ג)0.10.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)16.1811.99
ויטמין C (מ"ג)16.9812.57
ויטמין E (מ"ג)0.30.22
ויטמין K (מק"ג)47.2935.03
סידן (מ"ג)35.6626.42
ברזל (מ"ג)1.110.82
מגנזיום (מ"ג)24.6618.26
זרחן (מ"ג)61.8745.83
אבץ (מ"ג)0.50.37
אשלגן (מ"ג)254.5188.52
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.60.45
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.410.31
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.190.14
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.10.07
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.10.07

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.9% 27.3% 17.8% 42%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.46 (0.58 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.