דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אתם חייבים לטעום את הלזניה הטבעונית הזאת

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 229 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את מרכיבי הרוטב לכמה דקות תוך כדי ערבוב.
  • 2 מרפדים תבנית בנייר אפייה, מוזגים שכבה קלה מהרוטב בתחתית, מעליה מסדרים דפי לזניה, על שכבה זו מניחים בנדיבות שוב מהרוטב, ומסדרים מעליו את פרוסות הזוקיני והפטריות.
  • 3 מניחים שוב דפי לזניה, רוטב ועוד שכבת זוקיני ופטריות, מעליה עוד רוטב ומעליו מפזרים בנדיבות את הגבינה הטבעונית מגוררת בפומפייה, ומפזרים מעל תימין ואורגנו יבש.
  • 4 מכסים את התבנית ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות טורבו (כיסיתי בתבנית הפוכה - הכי קל) למשך כחצי שעה. מוודאים שדפי הלזניה התרככו, מסירים את הכיסוי ואופים עוד כרבע שעה עד להשחמה קלה.
  • 5 מכבים את התנור, פותחים מעט את דלת התנור ומחכים כרבע שעה לפני שפורסים. מתקבלת לזניה טבעונית פשוט טעימה!
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)291127
חלבונים (גרם)10.58 4.61
פחמימות (גרם)5323
מתוכן סוכרים (גרם)1.06 0.46
שומנים (גרם)4.09 1.78
מתוכם שומן רווי (גרם)2.23 0.97
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.060.02
נתרן (מ"ג)255.75111.53
סיבים תזונתיים (גרם)3.37 1.47
מים (גרם)62.6227.31
ויטמין A (מק"ג)58.7325.61
ויטמין B (מ"ג)1.780.78
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.940.41
ויטמין B5 (מ"ג)0.530.23
ויטמין B6 (מ"ג)0.10.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)50.9522.22
ויטמין B12 (מק"ג)0.250.11
ויטמין C (מ"ג)12.655.52
ויטמין D (מק"ג)0.060.03
ויטמין E (מ"ג)0.130.06
ויטמין K (מק"ג)28.3912.38
סידן (מ"ג)17.27.5
ברזל (מ"ג)1.230.53
מגנזיום (מ"ג)20.949.13
זרחן (מ"ג)71.531.18
אבץ (מ"ג)0.720.32
אשלגן (מ"ג)247.31107.86
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.080.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.7% 5.8% 14.9% 74.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.06 (0.07 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?