דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פינוק אמיתי של שוקולד

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 259 גרם למנה\יחידה (מס` כדורים מוערך (בקוטר 8 ס"מ, תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת ביסקוויט אגוזי הלוז:
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות טורבו.
  • 2 בעזרת מיקסר או מטרפה ידנית מקציפים את הביצה עם הסוכר והמלח לקצף תפוח ובהיר. מוסיפים את הפרלינה והשמן, לאחר מכן מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה והאגוזים.
  • 3 משטחים את המסה על תבנית עם נייר אפייה או משטח סיליקון לעובי של 1 ס"מ ואופים במשך כ- 7-8 דקות.
  • 4 מקררים לטמפרטורת החדר וקורצים עיגולים בקוטר 2.5-3 ס"מ.
  • הכנת הבוואריה וניל:
  • 1 בקערה קטנה מערבבים יחד את המים והג`לטין, ומניחים אותם בצד או במקרר למשך כ- 10 דקות עד לספיגה מלאה של המים בג`לטין.
  • 2 בסיר קטן מרתיחים את החלב, 1/2 כוס השמנת המתוקה והוניל. במקביל מערבבים את החלמון יחד עם הסוכר. לאחר שהשמנת רתחה מוזגים אותה על החלמון בהדרגה ולערבב כל הזמן במקביל.
  • 3 מנמיכים את האש להכי נמוכה, מחזירים את השמנת עם החלמונים לסיר ומבשלים עד להסמכה קלה מאוד (חום של 82-85 מעלות). זה לוקח כדקה וחצי-שתיים.
  • 4 מעבירים את המסה אל קערה נקייה, מוסיפים את הג`לטין המוספג למסה החמה ומערבבים עד לאיחוד. מקררים לחום הגוף (35-36 מעלות).
  • 5 בינתיים מקציפים את 2/3 כוס השמנת המתוקה למרקם של יוגורט פלוס.
  • 6 לאחר שהמסה התקררה מקפלים פנימה את השמנת המוקצפת בעדינות (קיפול = ערבוב עדין מאוד). מעבירים את המסה לסיליקון בצורת חצי כדור בקוטר 2.5 ס"מ (אפשר כל סיליקון אחר שהוא יותר קטן מהסיליקון שאתם תרכיבו בו את הקינוח) ומקפיאים.
  • הכנת מוס הפרלינה:
  • 1 משרים את אבקת הג`לטין במים קרים עד שהג`לטין יספח אותם (משהו כמו 10 דקות במקרר).
  • 2 מחממים במיקרוגל יחד את 1/2 כוס השמנת המתוקה והפרלינה, ומאחדים ביניהם (התערובת צריכה להיות חמימה בסוף התהליך).
  • 3 ממיסים את הג`לטין 10 שניות בדיוק במיקרוגל, מוספים למסה של הפרלינה ומערבבים. נותנים למסה להתקרר לטמפרטורת הגוף (35-36 מעלות).
  • 4 בינתיים מקציפים את 2/3 כוס השמנת המתוקה עד למרקם של יוגורט פלוס (גילוי נאות: אני לא מדליק בשביל זה מיקסר אלא מקציף עם מטרפה).
  • 5 לאחר שמסת הפרלינה הגיעה לטמפרטורה הרצויה, מקפלים פנימה את השמנת המוקצפת (קיפול = ערבוב עדין מאוד).
  • הרכבת הקינוח:
  • 1 בתבנית חצי עיגול בקוטר 7 ס"מ מזלפים עד לחצי הגובה מוס פרלינה (אני בחרתי בתבנית חצי עיגול אבל ברמת העיקרון זה עובד אותו דבר בכל תבנית).
  • 2 מניחים במרכז חצי כדור של בוואריה וניל קפואה וממלאים עד הסוף במוס.
  • 3 חצי נוסף של חצי כדור בקוטר 7 ס"מ ממלאים עד חצי הגובה מוס פרלינה ואז מניחים חתיכת ביסקוויט שקרצנו מקודם וחוזרים על פעולת אלו עד שנגמר המוס.
  • 4 שולחים להקפאה לפחות ל- 6 שעות, עדיפות ללילה.
  • 5 לאחר ההקפאה משדכים בין שני חצאי הכדורים, האחד עם הבוואריה והשני עם הביסקוויט, לכדור אחד שלם וחוזרים על פעולה זאת עם כל שאר הכדורים. לאחר מכן מחזירים למקפיא.
  • ציפוי הרושה וסיום הקינוח:
  • 1 בקערה להמיס את השוקולדים יחד עם השמן במיקרוגל.
  • 2 להוסיף את האגוזים ופולי הקקאו (אופציונלי), ולערבב, להעביר לכלי ארוך וצר יחסית שיהיה נוח לטבול את הכדורים.
  • 3 כעת מוציאים את הכדורים שיצאו, תוקעים בכל אחד שיפוד עבה יחסית או סכין עד לאמצע.
  • 4 טובלים כל כדור בציפוי פעם או פעמיים לפי הצורך שיכסה את כל פני שטח הכדור, נותנים לו לזלוג מעט ומניחים כל כדור על תחתית לקינוח או צלחת או מגש.
  • 5 מתקבלים כדורי פררו רושה ביתיים פשוט מושלמים!
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבניות חצי עיגול בקטרים שונים.

שימו לב: כדורי הפררו רושה גדולים יחסית, לא מדובר בכדור פררו רושה קטן כמו אלו הקנויים.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של קאי!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)1,096423
חלבונים (גרם)14.07 5.43
פחמימות (גרם)6124
מתוכן סוכרים (גרם)41.14 15.87
שומנים (גרם)88.42 34.12
מתוכם שומן רווי (גרם)35.97 13.88
מתוכם שומן טראנס (גרם)1.790.69
כולסטרול (מ"ג)235.2 90.75
נתרן (מ"ג)126.4848.8
סיבים תזונתיים (גרם)1.03 0.4
מים (גרם)16.696.44
ויטמין A (מק"ג)44.1217.02
ויטמין B (מ"ג)0.890.34
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.140.06
ויטמין B5 (מ"ג)0.440.17
ויטמין B6 (מ"ג)0.080.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)25.9710.02
ויטמין B12 (מק"ג)0.230.09
ויטמין C (מ"ג)0.770.3
ויטמין D (מק"ג)0.610.23
ויטמין E (מ"ג)1.420.55
ויטמין K (מק"ג)1.150.44
סידן (מ"ג)72.5527.99
ברזל (מ"ג)0.910.35
מגנזיום (מ"ג)13.945.38
זרחן (מ"ג)107.9641.66
אבץ (מ"ג)0.480.19
אשלגן (מ"ג)72.7828.08
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.090.42
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)10.39
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.661.8
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)4.541.75

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 53.8% 8.6% 37%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.18 (1.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.