2 בעזרת מיקסר או מטרפה ידנית מקציפים את הביצה עם הסוכר והמלח לקצף תפוח ובהיר. מוסיפים את הפרלינה והשמן, לאחר מכן מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה והאגוזים.
3 משטחים את המסה על תבנית עם נייר אפייה או משטח סיליקון לעובי של 1 ס"מ ואופים במשך כ- 7-8 דקות.
1 בקערה קטנה מערבבים יחד את המים והג`לטין, ומניחים אותם בצד או במקרר למשך כ- 10 דקות עד לספיגה מלאה של המים בג`לטין.
2 בסיר קטן מרתיחים את החלב, 1/2 כוס השמנת המתוקה והוניל. במקביל מערבבים את החלמון יחד עם הסוכר. לאחר שהשמנת רתחה מוזגים אותה על החלמון בהדרגה ולערבב כל הזמן במקביל.
3 מנמיכים את האש להכי נמוכה, מחזירים את השמנת עם החלמונים לסיר ומבשלים עד להסמכה קלה מאוד (חום של 82-85 מעלות). זה לוקח כדקה וחצי-שתיים.
4 מעבירים את המסה אל קערה נקייה, מוסיפים את הג`לטין המוספג למסה החמה ומערבבים עד לאיחוד. מקררים לחום הגוף (35-36 מעלות).
5 בינתיים מקציפים את 2/3 כוס השמנת המתוקה למרקם של יוגורט פלוס.
6 לאחר שהמסה התקררה מקפלים פנימה את השמנת המוקצפת בעדינות (קיפול = ערבוב עדין מאוד). מעבירים את המסה לסיליקון בצורת חצי כדור בקוטר 2.5 ס"מ (אפשר כל סיליקון אחר שהוא יותר קטן מהסיליקון שאתם תרכיבו בו את הקינוח) ומקפיאים.
הכנת מוס הפרלינה:
1 משרים את אבקת הג`לטין במים קרים עד שהג`לטין יספח אותם (משהו כמו 10 דקות במקרר).
2 מחממים במיקרוגל יחד את 1/2 כוס השמנת המתוקה והפרלינה, ומאחדים ביניהם (התערובת צריכה להיות חמימה בסוף התהליך).
3 ממיסים את הג`לטין 10 שניות בדיוק במיקרוגל, מוספים למסה של הפרלינה ומערבבים. נותנים למסה להתקרר לטמפרטורת הגוף (35-36 מעלות).
4 בינתיים מקציפים את 2/3 כוס השמנת המתוקה עד למרקם של יוגורט פלוס (גילוי נאות: אני לא מדליק בשביל זה מיקסר אלא מקציף עם מטרפה).
5 לאחר שמסת הפרלינה הגיעה לטמפרטורה הרצויה, מקפלים פנימה את השמנת המוקצפת (קיפול = ערבוב עדין מאוד).
הרכבת הקינוח:
1 בתבנית חצי עיגול בקוטר 7 ס"מ מזלפים עד לחצי הגובה מוס פרלינה (אני בחרתי בתבנית חצי עיגול אבל ברמת העיקרון זה עובד אותו דבר בכל תבנית).
2 מניחים במרכז חצי כדור של בוואריה וניל קפואה וממלאים עד הסוף במוס.
3 חצי נוסף של חצי כדור בקוטר 7 ס"מ ממלאים עד חצי הגובה מוס פרלינה ואז מניחים חתיכת ביסקוויט שקרצנו מקודם וחוזרים על פעולת אלו עד שנגמר המוס.
4 שולחים להקפאה לפחות ל- 6 שעות, עדיפות ללילה.
5 לאחר ההקפאה משדכים בין שני חצאי הכדורים, האחד עם הבוואריה והשני עם הביסקוויט, לכדור אחד שלם וחוזרים על פעולה זאת עם כל שאר הכדורים. לאחר מכן מחזירים למקפיא.
ציפוי הרושה וסיום הקינוח:
1 בקערה להמיס את השוקולדים יחד עם השמן במיקרוגל.
2 להוסיף את האגוזים ופולי הקקאו (אופציונלי), ולערבב, להעביר לכלי ארוך וצר יחסית שיהיה נוח לטבול את הכדורים.
3 כעת מוציאים את הכדורים שיצאו, תוקעים בכל אחד שיפוד עבה יחסית או סכין עד לאמצע.
4 טובלים כל כדור בציפוי פעם או פעמיים לפי הצורך שיכסה את כל פני שטח הכדור, נותנים לו לזלוג מעט ומניחים כל כדור על תחתית לקינוח או צלחת או מגש.