דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 196 גרם למנה\יחידה (16 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים תנור ל- 170 מעלות.
  • 2 פורסים שני תפוחים על קליפתם לפרוסות דקות, ומסדרים חצי מהכמות בתחתית התבנית ואת החצי הנוסף שומרים בצד.
  • 3 קולפים את השניים הנותרים וקוצצים לקוביות קטנות. משרים במים עם מיץ לימון.
  • 4 בינתיים במיקסר מקציפים יחד ביצים + סוכר + דבש + שמן קנולה במשך כ- 3 דקות לתערובת תפוחה ובהירה.
  • 5 מנפים יחד את כל החומרים היבשים (קמחים, תבלינים, אבקת אפייה וכו`...).
  • 6 מוסיפים בהדרגה את תערובת החומרים היבשים לתערובת הביצים.
  • 7 מוסיפים את סיידר התפוחים לאט לאט בזרם עדין ובוחשים היטב לקבלת בלילה אחידה.
  • 8 מוזגים את בלילת העוגה לתבנית. בשלב זה מוסיפים את קוביות התפוחים + האגוזים + הצימוקים.
  • 9 מטמיעים בעדינות בעזרת מטרפה. המטרה היא שהתפוחים לא ישקעו בתחתית העוגה אלה יתפזרו בה באופן שווה ככל הניתן.
  • 10 מעל בלילת העוגה מניחים את פרוסות התפוחים. זה הזמן ליצירתיות - אני סידרתי בצורת פרח.
  • 11 מעל בוזקים קינמון ואופים כ- 40 דקות ב- 170 מעלות.
  • 12 בודקים במבחן הקיסם.
  • 13 להגשה מתוקה מומלץ לחרור את העוגה בעזרת שיפוד ולשפוך מעליה סירופ מייפל חם.
  • 14 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית קפיצית קוטר 26 או תבנית פאי קוטר 32.

- פרסומת -

המתכון באדיבות שרון קונפורטי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)471 קלוריות241 קלוריות
חלבונים5.8 גרם3 גרם
פחמימות81 גרם42 גרם
מתוכן סוכרים26 גרם13.3 גרם
שומנים15.9 גרם8.1 גרם
מתוכם שומן רווי1.5 גרם0.8 גרם
מתוכם שומן טראנס4.1 מ"ג2.1 מ"ג
כולסטרול40.5 מ"ג20.7 מ"ג
נתרן227.4 מ"ג116.3 מ"ג
סיבים תזונתיים2.6 גרם1.3 גרם
מים52 גרם26.6 גרם
ליקופן0.1 מק"ג0 מק"ג
ויטמין A18.6 מק"ג9.5 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)647.4 מק"ג331.1 מק"ג
ויטמין B177.7 מק"ג39.7 מק"ג
ויטמין B2120 מק"ג61.4 מק"ג
ויטמין B3157.9 מק"ג80.8 מק"ג
ויטמין B5221.8 מק"ג113.4 מק"ג
ויטמין B663.1 מק"ג32.3 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B912.5 מק"ג6.4 מק"ג
ויטמין B120.1 מק"ג0 מק"ג
ויטמין C3.6 מ"ג1.8 מ"ג
ויטמין D0.2 מק"ג0.1 מק"ג
ויטמין E196.9 מק"ג100.7 מק"ג
ויטמין K1 מק"ג0.5 מק"ג
סידן40.9 מ"ג20.9 מ"ג
ברזל1.5 מ"ג0.8 מ"ג
מגנזיום6.6 מ"ג3.4 מ"ג
זרחן49 מ"ג25.1 מ"ג
אבץ423.6 מק"ג216.6 מק"ג
אשלגן121.1 מ"ג61.9 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות3.1 גרם1.6 גרם
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 311 מ"ג5.6 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6193.5 מ"ג99 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות408.4 מ"ג208.8 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 9379 מ"ג193.8 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.5% 15.1% 5.5% 76.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.