דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 196 גרם למנה\יחידה (16 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים תנור ל- 170 מעלות.
  • 2 פורסים שני תפוחים על קליפתם לפרוסות דקות, ומסדרים חצי מהכמות בתחתית התבנית ואת החצי הנוסף שומרים בצד.
  • 3 קולפים את השניים הנותרים וקוצצים לקוביות קטנות. משרים במים עם מיץ לימון.
  • 4 בינתיים במיקסר מקציפים יחד ביצים + סוכר + דבש + שמן קנולה במשך כ- 3 דקות לתערובת תפוחה ובהירה.
  • 5 מנפים יחד את כל החומרים היבשים (קמחים, תבלינים, אבקת אפייה וכו`...).
  • 6 מוסיפים בהדרגה את תערובת החומרים היבשים לתערובת הביצים.
  • 7 מוסיפים את סיידר התפוחים לאט לאט בזרם עדין ובוחשים היטב לקבלת בלילה אחידה.
  • 8 מוזגים את בלילת העוגה לתבנית. בשלב זה מוסיפים את קוביות התפוחים + האגוזים + הצימוקים.
  • 9 מטמיעים בעדינות בעזרת מטרפה. המטרה היא שהתפוחים לא ישקעו בתחתית העוגה אלה יתפזרו בה באופן שווה ככל הניתן.
  • 10 מעל בלילת העוגה מניחים את פרוסות התפוחים. זה הזמן ליצירתיות - אני סידרתי בצורת פרח.
  • 11 מעל בוזקים קינמון ואופים כ- 40 דקות ב- 170 מעלות.
  • 12 בודקים במבחן הקיסם.
  • 13 להגשה מתוקה מומלץ לחרור את העוגה בעזרת שיפוד ולשפוך מעליה סירופ מייפל חם.
  • 14 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית קפיצית קוטר 26 או תבנית פאי קוטר 32.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות שרון קונפורטי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)471241
חלבונים (גרם)5.8 2.97
פחמימות (גרם)8142
מתוכן סוכרים (גרם)26.02 13.31
שומנים (גרם)15.93 8.15
מתוכם שומן רווי (גרם)1.52 0.78
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)40.46 20.69
נתרן (מ"ג)227.45116.3
סיבים תזונתיים (גרם)2.64 1.35
מים (גרם)5226.59
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)18.619.51
ויטמין B (מ"ג)0.650.33
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.160.08
ויטמין B5 (מ"ג)0.220.11
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)12.536.41
ויטמין B12 (מק"ג)0.10.05
ויטמין C (מ"ג)3.551.82
ויטמין D (מק"ג)0.220.11
ויטמין E (מ"ג)0.20.1
ויטמין K (מק"ג)1.020.52
סידן (מ"ג)40.8720.9
ברזל (מ"ג)1.470.75
מגנזיום (מ"ג)6.653.4
זרחן (מ"ג)49.0325.07
אבץ (מ"ג)0.420.22
אשלגן (מ"ג)121.1261.93
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)3.151.61
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.190.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.410.21
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.380.19

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.5% 15.1% 5.5% 76.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.19 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.