דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארוחת צהריים נהדרת ובריאה

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 158 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לשטח דק כל מנת חזה עוף (כמו שניצל).
  • 2 להכין בקערה קטנה את מילוי עשבי התיבול: לקצוץ דק את עלי התרד, הבזיליקום והפטרוזיליה. ניתן להשתמש במדליוני תרד קפואים שהופשרו.
  • 3 להניח את תערובת המילוי לאורך חזה העוף ולגלגל אותו כמו נקניק. להדק באמצעות קיסמי שיניים ולסדר בתבנית אפייה.
  • 4 להכין בקערה קטנה את הרוטב: לערבב היטב את כל המצרכים. ניתן להוסיף גם כפית שום כתוש ומעט פטרוזיליה אם אוהבים. לצקת את הרוטב מעל חזה העוף בתבנית.
  • 5 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 25-30 דקות.
  • 6 בתיאבון!
טיפ למתכון
ניתן להחליף את מיץ הלימון ב- 2 כפיות לימון כבוש.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להשתמש ברוטב סויה דל נתרן.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של לירון שמעוני

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)217138
חלבונים (גרם)36.9 23.43
פחמימות (גרם)11
מתוכן סוכרים (גרם)0.2 0.12
שומנים (גרם)6.2 3.94
מתוכם שומן רווי (גרם)1.43 0.91
כולסטרול (מ"ג)96.25 61.11
נתרן (מ"ג)433.65275.33
סיבים תזונתיים (גרם)0.51 0.32
מים (גרם)110.0869.89
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)80.851.3
ויטמין B (מ"ג)12.247.77
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.180.11
ויטמין B3 (מ"ג)10.766.83
ויטמין B5 (מ"ג)0.750.48
ויטמין B6 (מ"ג)0.450.29
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)30.6419.45
ויטמין B12 (מק"ג)0.290.18
ויטמין C (מ"ג)106.35
ויטמין D (מק"ג)0.160.1
ויטמין E (מ"ג)0.660.42
ויטמין K (מק"ג)6,3324,021
סידן (מ"ג)35.5822.59
ברזל (מ"ג)1.751.11
מגנזיום (מ"ג)41.7526.5
זרחן (מ"ג)215.47136.81
אבץ (מ"ג)1.330.85
אשלגן (מ"ג)326.87207.54
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.870.56
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.650.41
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.310.83
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.10.7

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 13.8% 82% 3.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.16 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.