דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות אלפחורס ביתיות שתמיד מצליחות
עוגיות אלפחורס ביתיות שתמיד מצליחות
עוגיות אלפחורס ביתיות שתמיד מצליחות
אין ספק שזו אחת העוגיות הכי טעימות שיש

מצרכים למתכון

60 מנות/יחידות, 26 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל העוגיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערת מיקסר עם וו גיטרה להקרים את החמאה הרכה ואבקת הסוכר עד לקבלת קרם חלק ואחיד. שימו לב שלפעמים יש לעזור למיקסר ובעזרת מרית לנתק את הקרם שנדבק לדפנות הקערה.
  • 2 לאחר מכן להוסיף את החלמונים אחד אחרי השני ולערבל מעט עד לקבלת קרם פלאפי ואוורירי. גם כאן לעזור בעזרת מרית לנתק את הקרם שנוצר מדפנות קערת המיקסר. להוסיף את מחית הוניל ולערבב עוד כדקה.
  • 3 בקערה נפרדת לנפות את המרכיבים היבשים (הקמח, הקורנפלור , אבקת האפייה והסודה לשתייה, ולערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה).
  • 4 להוסיף את קערת היבשים אל קערת המיקסר ולערבל על מהירות נמוכה עד שנוצר בצק אחיד ומעט דביק (שימו לב לא לערבל יותר מדי).
  • 5 לקמח משטח עבודה ולהניח את הבצק מעליו. לקמח גם מעל הבצק וללוש אותו מעט ביד לאיחוד. לחלק את הבצק לשניים, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס אותו לקירור של כשעה.
  • 6 לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות (חום עליון-תחתון סטטי). להוציא את הבצק ולרדד אותו על משטח מקומח לעובי חצי ס"מ (לקמח גם מלמטה וגם מעל), לקרוץ עיגולים בעזרת קורצן ולסדר בתבנית. את שאריות הבצק לרדד גם כן, לקרוץ ולסדר בתבנית (לשמור על צורת העוגייה, ניתן להיעזר במרית קטנה, זה חשוב).
  • 7 לאפות בתנור החם למשך כ- 12-15 דקות או עד להזהבה (זמן האפייה משתנה בין תנור לתנור). שימו לב שהעוגיות צריכות להישאר לבנות ולא זהובות, כך המרקם יהיה רך ונימוח לאחר המילוי.
  • 8 לאחר הקירור לזלף את ריבת החלב במרכז העוגייה, לסגור עם עוגייה נוספת ולטבול בקוקוס הטחון. שימו לב: העוגייה משתבחת לאחר לילה במקרר, ניתן לשמור בקופסא אטומה בקירור עד שבוע. זהו - יש לכם עוגיות אלפחורס ביתיות וטעימות להפליא - תכינו ותברכו אותי, מבטיחה!
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר עם וו גיטרה, שקית זילוף עם צנטר.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של בת חן!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)111425
חלבונים (גרם)1.32 5.03
פחמימות (גרם)1558
מתוכן סוכרים (גרם)7.4 28.32
שומנים (גרם)4.99 19.1
מתוכם שומן רווי (גרם)3.43 13.13
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.160.61
כולסטרול (מ"ג)23.23 88.83
נתרן (מ"ג)28.87110.39
סיבים תזונתיים (גרם)0.26 1
מים (גרם)1.054.03
ויטמין A (מק"ג)4.5717.48
ויטמין B (מ"ג)75.570.29
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.06
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)0.040.14
ויטמין B6 (מ"ג)00.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.1512.05
ויטמין B12 (מק"ג)0.020.09
ויטמין C (מ"ג)0.210.8
ויטמין D (מק"ג)0.070.25
ויטמין E (מ"ג)0.030.12
ויטמין K (מק"ג)0.010.03
סידן (מ"ג)9.4536.14
ברזל (מ"ג)0.160.63
מגנזיום (מ"ג)0.240.9
זרחן (מ"ג)15.2758.39
אבץ (מ"ג)0.030.12
אשלגן (מ"ג)1.515.78
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.2
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.17
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.140.54
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.130.5

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.2% 23% 6.1% 69.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.31 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.