דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 373 גרם למנה\יחידה (4 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לבשל את אורז 5 הדגנים, להוסיף בשר טחון מפורר ולבשל 3 דקות פחות מהכתוב על האריזה.
  • 2 לערבב הכל - האורז, תערובת הפירות היבשים והפטרוזיליה הקצוצה יחדיו ולתבל.
  • 3 למלא בתערובת את פנים כל שוק הודו ולגלגל לצורתו המקורית.
  • 4 להניח בתבנית שטוחה ולשמור על צורה מגולגלת בעזרת שיפוד עץ ארוך רטוב שיינעץ מצד לצד.
  • 5 למרוח במשחת הקטשופ (המעורבבת), המורכבת מהקטשופ, הסילאן, החרדל, רוטב הווסטרשייר, רבע כפית עלי דפנה טחונים ו- 3 כפות מים.
  • 6 לאפות בחום בינוני מכוסה בנייר אפייה מהודק מעל שעה ורבע.
  • 7 אם חסרים נוזלים ניתן להוסיף רק מים רותחים. לשפוך מדי פעם מהנוזלים על השוקיים.
  • 8 להסיר נייר ולאפות עוד רבע שעה.
  • 9 להוציא מהתנור, להמתין 10 דקות ולחצות כ"א לשניים.
  • 10 להתענג חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של נורית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)636171
חלבונים (גרם)71.86 19.29
פחמימות (גרם)4913
מתוכן סוכרים (גרם)8.23 2.21
שומנים (גרם)15.21 4.08
מתוכם שומן רווי (גרם)4.46 1.2
כולסטרול (מ"ג)253.88 68.15
נתרן (מ"ג)1,286345.16
סיבים תזונתיים (גרם)2.28 0.61
מים (גרם)168.5145.24
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)45.1912.13
ויטמין B (מ"ג)13.953.75
ויטמין B1 (מ"ג)0.120.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.60.16
ויטמין B3 (מ"ג)9.522.56
ויטמין B5 (מ"ג)2.770.74
ויטמין B6 (מ"ג)0.910.25
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)24.216.5
ויטמין B12 (מק"ג)2.230.6
ויטמין C (מ"ג)2.180.58
ויטמין E (מ"ג)0.480.13
ויטמין K (מק"ג)22.436.02
סידן (מ"ג)62.4516.76
ברזל (מ"ג)7.371.98
מגנזיום (מ"ג)64.2217.24
זרחן (מ"ג)497.44133.54
אבץ (מ"ג)12.023.23
אשלגן (מ"ג)809.45217.3
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)4.651.25
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.060.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.630.44
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.520.41
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.260.34

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.6% 11% 51.8% 35.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.