דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
במילה אחת: טעים!

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 103 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת קרם הפטיסייר וקרם השקדים:
  • 1 מערבבים בקלחת את החלמון, הסוכר והקורנפלור למסה אחידה.
  • 2 מוסיפים את החלב ומבשלים תוך כדי טריפה תמידית עד שהוא רותח.
  • 3 במיקסר עם וו גיטרה לערבל את כל מרכיבי קרם השקדים יחד עד לקבלת קרם אחיד. לבסוף, לאחד את קרם השקדים עם הפטיסייר וכך מתקבל קרם פרנג`יפאן.
  • המשך הכנת המתכון:
  • 1 פותחים את בצק העלים וקורצים לעיגולים שווים בקוטר 20 ס"מ (עם השאריות תוכלו להכין עוגיות אוזני פיל למשל).
  • 2 על עיגול אחד מזלפים מהקרם שהכנו עד 1.5 ס"מ מקצוות הבצק.
  • 3 סוגרים עם חתיכת הבצק השנייה, מברישים בביצה הטרופה ומקפיאים למשך כ- 20 דקות.
  • 4 חורצים ציורים על גבי הבצק (ראו סרטון באינסטגרם) ודוקרים מעט את החלק העליון על מנת שייצא אוויר בזמן האפייה.
  • 5 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180-190 מעלות טורבו למשך כ- 35 דקות או עד להזהבה.
  • 6 בינתיים מרתיחים יחד את הסוכר והמים ליצירת סירופ סוכר. ישר לאחר האפייה מברישים את העוגה בסירופ ומגישים גאלט דה רואה צרפתי מושלם!
  • 7 בתיאבון חיוך

בעוגה מחביאים פיסלון מחרס שזה שנותן בו ביס קודם כל שובר שן (לא נעים, תאמינו לי) ואז מחויב להביא את העוגה ביום למחרת. העוגה בסה"כ מורכבת מבצק עלים וקרם פרנג`יפאן - או במילים אחרות קרם פטיסייר וקרם שקדים.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של קאי!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)338327
חלבונים (גרם)5.62 5.45
פחמימות (גרם)3534
מתוכן סוכרים (גרם)11.23 10.89
שומנים (גרם)19.56 18.95
מתוכם שומן רווי (גרם)9.31 9.03
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.350.34
כולסטרול (מ"ג)52.74 51.11
נתרן (מ"ג)166.33161.2
סיבים תזונתיים (גרם)0.45 0.43
מים (גרם)13.3512.94
ויטמין A (מק"ג)17.8917.33
ויטמין B (מ"ג)0.250.24
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.160.16
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5.645.46
ויטמין B12 (מק"ג)0.10.09
ויטמין D (מק"ג)0.240.23
ויטמין E (מ"ג)0.120.11
ויטמין K (מק"ג)0.030.03
סידן (מ"ג)12.7712.37
ברזל (מ"ג)0.180.18
מגנזיום (מ"ג)1.151.12
זרחן (מ"ג)21.2720.62
אבץ (מ"ג)0.140.13
אשלגן (מ"ג)13.1912.78
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.210.21
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.170.17
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.440.43
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.410.4

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 32.2% 9.3% 57.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.48 (0.48 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.