דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
3 קינוחים שונים מאותו בצק רבוך
3 קינוחים שונים מאותו בצק רבוך
3 קינוחים שונים מאותו בצק רבוך
בצק רבוך חלבי פשוט מושלם

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 60 גרם למנה\יחידה (9 פחזניות גדולות, 6 אקלרים וכ- 15 פחזניות מטוגנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבצק הרבוך:
  • 1 בסיר קטן לחמם את המים, החלב, הסוכר, המלח והחמאה, עד שהחמאה כולה נמסה ומתחיל ביעבוע קל.
  • 2 להנמיך את האש, להוסיף בבת אחת את הקמח ולערבב היטב עד שמתקבל בצק אחיד. להמשיך לבשל עוד כ- 2 דקות על אש נמוכה כדי לייבש מעט את הבצק.
  • 3 להעביר את הבצק אל קערת מיקסר ולקרר אותו כמה דקות עד שהוא פושר (מומלץ עם וו גיטרה אך אפשר גם עם בלון הקצפה).
  • 4 כשהבצק פושר תוך כדי ערבול להתחיל להוסיף את הביצים הטרופות בטפטופים (בכל פעם טיפה). הבצק צריך להיות לא נוזלי מדי ולא מוצק מדי.
  • 5 לבדיקה: לקחת מעט בצק בין שתי אצבעות ולמתוח. ייווצר מעין חוט. אם הוא נמתח, יציב ולא נקרע - המסה מוכנה. שימו לב: ייתכן ולא תצטרכו את כל כמות הביצים! לכן חשוב להתחיל לבדוק לפני ששמים הכל וכל פעם להוסיף ממש מעט.
  • הכנת הפחזניות:
  • 1 הקראמבל: לערבב את כל מרכיבי הקראמבל לתערובת משחתית ולרדד דק דק בין שני ניירות אפייה. להעביר למקפיא לכ- 10 דקות.
  • 2 לחלץ משני הצדדים ולקרוץ עיגולים מעט גדולים מגודל הפחזניה שנזלף.
  • 3 לסמן עם טוש את גודל הפחזניות שנרצה לזלף על נייר אפייה. להפוך ולזלף פחזניות עם שק זילוף וצנטר חלק (חשוב לזלף לגובה, שלא תהיינה שטוחות).
  • 4 להניח עיגול קראמבל במרכז כל פחזניה (בשלב הזה חשוב לעבוד מהר מכיוון שהקראמבל מתחמם מהר), ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות טורבו (חשוב) למשך כ- 25-30 דקות או עד להזהבה יפה.
  • 5 שימו לב: מומלץ לאפות כל פעם מגש אחד! לא לפתוח את התנור לפחות ב- 22 דקות הראשונות. חשוב לא להוציא לפני שהפחזניות שחומות וקיבלו הזהבה יפה. אם הוצאתם מוקדם מדי - הפחזניה הופכת לפיתה ואי אפשר להחזיר! לכן זה מאוד חשוב.
  • 6 הכנת הקצפת: להקציף בקערת המיקסר עם בלון הקצפה את כל המרכיבים עד לקבלת קרם יציב.
  • 7 לפרוס את הפחזניות ולזלף עם צנטר כוכב את הקצפת. לזלף בפנים גם קרמל, לפדר אבקת סוכר על החלק העליון של הפחזניה ולסגור. אם רוצים שיהיה אסתטי יותר אפשר עם קורצן לקרוץ לעיגול קטן יותר את החלק העליון.
  • 8 שומרים במקרר.
  • הכנת האקלרים:
  • 1 לזלף על נייר אפייה או משטח מתאים לאקלרים אקלרים ארוכים עם צנטר משונן (אפשר לעשות סימון כמו בפחזניות ולהפוך).
  • 2 להעביר למקפיא לכרבע שעה, להוציא ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות (חום עליון-תחתון) למשך כ- 30-35 דקות או עד להשחמה עמוקה. שימו לב: כל הדגשים של אפיית הפחזניות תקפים גם כאן.
  • 3 לפרוס את האקלרים, לזלף עם צנטר חלק את הקצפת ולקשט בפטל טרי או מה שאוהבים.
  • 4 לפדר באבקת סוכר על החלק העליון של האקלר, לסגור ולשמור במקרר.
  • הכנת הפחזניות המטוגנות:
  • 1 לחמם שמן עמוק בסיר קטן.
  • 2 לזלף על נייר אפייה צורה לבחירתכם ולהקפיא למשך כ- 20 דקות כדי שיהיה ניתן לחלץ.
  • 3 לחלץ ולטגן כמה דקות עד להשחמה יפה. להוציא לרשת צינון ולפדר באבקת סוכר.
  • 4 שימו לב: ניתן גם לזלף את הפחזניות ישירות לשמן, פשוט הן תצאנה פחות אחידות.
טיפ למתכון
שימו לב: חובה להשתמש במשקל מטבח ולא להמיר לכוסות מכיוון שהמתכון חייב להיות מדויק כדי שיצליח!

ציוד נדרש: מיקסר עם וו גיטרה/בלון הקצפה, צנטרים שונים.

הערך התזונתי לא כולל את הקרמל, השמן לטיגון ואבקת הסוכר לקישוט.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של שיראל!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)177292
חלבונים (גרם)2.63 4.35
פחמימות (גרם)1524
מתוכן סוכרים (גרם)4.4 7.28
שומנים (גרם)12.01 19.86
מתוכם שומן רווי (גרם)7.2 11.91
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.440.73
כולסטרול (מ"ג)60.75 100.46
נתרן (מ"ג)84.71140.09
סיבים תזונתיים (גרם)0.47 0.77
מים (גרם)15.4325.52
ויטמין A (מק"ג)11.8719.63
ויטמין B (מ"ג)0.320.53
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.09
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.11
ויטמין B3 (מ"ג)0.050.08
ויטמין B5 (מ"ג)0.130.22
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)9.3815.51
ויטמין B12 (מק"ג)0.070.11
ויטמין C (מ"ג)2.434.01
ויטמין D (מק"ג)0.150.25
ויטמין E (מ"ג)0.140.22
ויטמין K (מק"ג)0.540.9
סידן (מ"ג)19.432.08
ברזל (מ"ג)0.50.83
מגנזיום (מ"ג)2.393.95
זרחן (מ"ג)27.2245.02
אבץ (מ"ג)0.120.2
אשלגן (מ"ג)20.2733.52
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.170.27
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.130.22
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.270.45
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.250.42

מתכונים חלופיים

המלצות AI

ניתן להתייעץ ולקבל משוב על המתכון.
רוצים לקבל עזרה מדיאטנית ה-AI שלנו? משף ה-AI שלנו?

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.6% 40.6% 8.9% 48.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.7 (0.72 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.