דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קיש פטריות ובצל
קיש פטריות ובצל

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 354 גרם למנה\יחידה (כ- 8 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • להכנת הבצק:
  • 1 ערבבו גביע דנובה עם 175 גרם קמח, חמאה קרה וקורט מלח.
  • 2 לושו את הבצק והניחו במקרר לכמה שעות (לפחות ל- 4 שעות).
  • להכנת התערובת:
  • 1 טגנו את הבצלים עד הזהבה.
  • 2 הוסיפו את הפטריות הפרוסות וטגנו עד שלא יהיו נוזלים במחבת.
  • 3 הוסיפו קורט מלח ופלפל שחור וקררו.
  • 4 לאחר שהבצק שהה במקרר כמה שעות, רדדו את הבצק בתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ.
  • 5 יש לשטח שכבה דקה של בצק.
  • 6 פזרו 150 גרם גבינה צהובה מגורדת.
  • 7 על הגבינה הצהובה סדרו את תערובת הבצל והפטריות המטוגנים.
  • 8 ערבב 3 ביצים, שמנת חמוצה, 1/2 כוס חלב, קורט מלח וקורט פלפל שחור.
  • 9 את תערובת זו יש לצקת על שכבת הפטריות והבצל.
  • 10 לאפות בחום של 180 מעלות כ- 30 דקות.
  • 11 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ברוריה קטלב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)389110
חלבונים (גרם)15.55 4.39
פחמימות (גרם)4011
מתוכן סוכרים (גרם)10.11 2.86
שומנים (גרם)19.36 5.47
מתוכם שומן רווי (גרם)10.67 3.02
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)130.6 36.9
נתרן (מ"ג)542.31153.25
סיבים תזונתיים (גרם)3.43 0.97
מים (גרם)217.2961.4
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)34.829.84
ויטמין B (מ"ג)3.350.95
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.220.06
ויטמין B3 (מ"ג)1.520.43
ויטמין B5 (מ"ג)1.130.32
ויטמין B6 (מ"ג)0.320.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)45.1512.76
ויטמין B12 (מק"ג)0.190.05
ויטמין C (מ"ג)11.543.26
ויטמין D (מק"ג)0.580.16
ויטמין E (מ"ג)0.270.08
ויטמין K (מק"ג)1.280.36
סידן (מ"ג)256.2672.41
ברזל (מ"ג)1.360.38
מגנזיום (מ"ג)35.099.91
זרחן (מ"ג)136.5638.59
אבץ (מ"ג)0.930.26
אשלגן (מ"ג)459.17129.76
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.610.17
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.530.15
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.850.24
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.80.23

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.4% 24.7% 19.8% 51.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.37 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?