דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארוחת צהריים בריאה

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 385 גרם למנה\יחידה (כ- 6 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 חותכים את החציל לעיגולים ומטגנים בשמן לא עמוק רק לקבלת צבע.
  • 2 מטגנים את הבצל בשמן עד לקבלת שקיפות.
  • 3 מקלפים את הגזר ותפוחי האדמה וחותכים לחתיכות גדולות (אם תפוחי האדמה קטנים אפשר להשאיר אותם כמו שהם שלמים עם קליפה - פשוט לשטוף אותם).
  • 4 מכינים בצד את הרוטב - מערבבים את הרסק עם המים, הפפריקה, המלח והפלפל השחור הגרוס.
  • 5 חותכים את חזה העוף לקוביות לא גדולות ולא קטנות מדי.
  • 6 מטגנים טיפה את חזה העוף (מטגנים בשמן שנשאר לנו - אם יש צורך מוסיפים עוד טיפה).
  • 7 מסדרים בסיר את כל הירקות והעוף.
  • 8 מוסיפים את ראש השום השלם בין הירקות ושופכים מעל את הרוטב.
  • 9 חשוב שיהיה מקום בסיר אחרי שנכנסו המצרכים.
  • 10 שמים על אש בינונית, אחרי הרתיחה מבשלים 40 דקות.
  • 11 ניתן להוסיף מים אם חסר.
  • 12 לקראת הסוף (10 דקות לפני) מוסיפים את עלי הדפנה (5 יחידות).
  • 13 כשמגישים אפשר לקשט עם פטרוזיליה קצוצה.
  • 14 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אווה פלדבלום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)436113
חלבונים (גרם)26.91 6.98
פחמימות (גרם)4111
מתוכן סוכרים (גרם)8.69 2.25
שומנים (גרם)19.31 5.01
מתוכם שומן רווי (גרם)2.01 0.52
כולסטרול (מ"ג)60.67 15.74
נתרן (מ"ג)552.22143.31
סיבים תזונתיים (גרם)6.82 1.77
מים (גרם)288.9975
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)598.53155.33
ויטמין B (מ"ג)15.474.02
ויטמין B1 (מ"ג)0.290.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.210.05
ויטמין B3 (מ"ג)12.283.19
ויטמין B5 (מ"ג)1.490.39
ויטמין B6 (מ"ג)1.160.3
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)41.7710.84
ויטמין B12 (מק"ג)0.250.06
ויטמין C (מ"ג)70.918.4
ויטמין D (מק"ג)0.080.02
ויטמין E (מ"ג)2.240.58
ויטמין K (מק"ג)16.814.36
סידן (מ"ג)79.9920.76
ברזל (מ"ג)2.420.63
מגנזיום (מ"ג)65.3916.97
זרחן (מ"ג)273.0570.86
אבץ (מ"ג)1.510.39
אשלגן (מ"ג)899.53233.44
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.130.29
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.080.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.940.24
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.210.31
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.070.28

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.3% 20.6% 28.7% 43.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.32 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.