גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | מתכונים ואוכל | » | תבשיל גריסי פנינה |
תוספת מצוינת במקום אורז, קינואה או פסטה. גריסי פנינה הם למעשה זרעי שעורה. שעורה נחשבת לאחד המזונות החשובים המכילים נוגדי חמצון ומסייעים לשמור על בריאותנו. כאשר מתפיחים את השעורה למשך כמה שעות, הערך התזונתי עולה, חלק מהעמילן הופך לסוכר, יש יותר ויטמינים זמינים והחלבונים מתפרקים לחומצות אמינו הנספגות באופן יעיל יותר במערכת העיכול. 167 קלוריות למנה, 112 קלוריות ל-100 גרם
אורנה אבידן, בשלנית, 21.06.2012
4 מנות/יחידות, 150 גרם למנה\יחידה (כ- 4 מנות)
חשוב להיערך מראש ולהשרות את גריסי הפנינה ל- 4 שעות לפחות.
המתכון באדיבות אורנה אבידן
סימון תזונתי | למנה\יחידה | ל-100 גרם |
---|---|---|
קלוריות (אנרגיה) | 167 | 112 |
חלבונים (גרם) | 4.63 | 3.09 |
פחמימות (גרם) | 31 | 21 |
מתוכן סוכרים (גרם) | 3.58 | 2.39 |
שומנים (גרם) | 3.06 | 2.04 |
מתוכם שומן רווי (גרם) | 0.37 | 0.25 |
נתרן (מ"ג) | 923.16 | 615.44 |
סיבים תזונתיים (גרם) | 5.69 | 3.79 |
מים (גרם) | 96.42 | 64.28 |
ליקופן (מ"ג) | 2.62 | 1.74 |
ויטמין A (מק"ג) | 37.49 | 24.99 |
ויטמין B (מ"ג) | 1.79 | 1.19 |
ויטמין B1 (מ"ג) | 0.04 | 0.03 |
ויטמין B2 (מ"ג) | 0.08 | 0.06 |
ויטמין B3 (מ"ג) | 1.23 | 0.82 |
ויטמין B5 (מ"ג) | 0.33 | 0.22 |
ויטמין B6 (מ"ג) | 0.08 | 0.06 |
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג) | 16.56 | 11.04 |
ויטמין C (מ"ג) | 20.96 | 13.97 |
ויטמין E (מ"ג) | 0.61 | 0.4 |
ויטמין K (מק"ג) | 17.91 | 11.94 |
סידן (מ"ג) | 21.99 | 14.66 |
ברזל (מ"ג) | 0.74 | 0.49 |
מגנזיום (מ"ג) | 10.84 | 7.23 |
זרחן (מ"ג) | 44.48 | 29.65 |
אבץ (מ"ג) | 0.23 | 0.16 |
אשלגן (מ"ג) | 276.05 | 184.03 |
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם) | 0.06 | 0.04 |
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם) | 0 | 0 |
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם) | 0.06 | 0.04 |
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם) | 0.03 | 0.02 |
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם) | 0.03 | 0.02 |
כלי התזונה והחיטוב המקיפים והאיכותיים בישראל שיסייעו לכם לקחת שליטה על התזונה שלכם
5 ימי ניסיון חינם