דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פלוף - תבשיל בשר בקר עם אורז

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 649 גרם למנה\יחידה (ל- 6 סועדים)

  • אורז עגול - אריזת ניילון (1000 גרם)
    אורז חצי עגול
  • צלעות בקר - 1 ק"ג
    בשר בקר אסאדו
  • גזר - 5 יחידות גדולות ללא קליפה - סה"כ (1.19 ק"ג)
  • בצל - 2 יחידות גדולות - סה"כ (644 גרם)
  • זרעי כוסברה - כפית שטוחה (3 גרם)
    10 זרעי כוסברה
  • צפורן שלם - 3 מחטים - סה"כ (2 גרם)
  • הל - 2 תרמילים
  • מלח - קורט
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - קורט
    לפי הטעם
  • שמן קנולה - 1/4 כוס קטנה - סה"כ (50 מ"ל)
  • עלי דפנה - 5 יחידות
  • מים מומלחים - לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 קודם כל מכינים הכל חתוך ומוכן - את הגזרים קולפים וחותכים לעיגולים דקים (גזר אחד מגרדים בפומפיה). את הבצלים קולפים וחותכים לקוביות של סנטימטר כל אחד.
  • 2 את הבשר מורידים מהעצם וחותכים לקוביות של 2 סנטימטר בערך (את העצמות לא זורקים אלא מכניסים אותם גם לתבשיל יחד עם הבשר).
  • 3 מכינים בצד את התבלינים ומכינים מים קרים שהמלחנו במלח וטעמנו שזאת המליחות שאנחנו רוצים בסוף לתבשיל.
  • 4 מתחילים לעבוד - מחממים טיפה את השמן ומטגנים קצת את הבצל.
  • 5 מכניסים לסיר את הבשר ומבשלים קצת (20 דקות בערך) יחד עם הבצל והשמן שהיו שם קודם - לא לשכוח את העצמות.
  • 6 מכניסים את הגזר ואת התבלינים ומעל את האורז.
  • 7 מכסים במים המומלחים.
  • 8 מידת האורז לעומת מים היא: לכל כוס אורז כוס וחצי מים של אותה כוס.
  • 9 מערבבים הכל ומכסים עם מכסה.
  • 10 ממתינים שהכל ירתח, מנמיכים את האש לאש קטנה ומבשלים עד שהאורז מוכן (לפעמים צריך בסוף להוסיף קצת מים כי האורז מוכן אבל לא ממש - אפשר להוסיף בלי לפחד).
  • 11 אחרי שהאורז מוכן (אבל לא דייסה - בשום פנים ואופן) - סוגרים את האש.
  • 12 מניחים מגבת מטבח יבשה על הסיר מתחת למכסה ומכסים עם המכסה של הסיר למשך 10 דקות.
  • 13 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אווה פלדבלום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)983152
חלבונים (גרם)46.02 7.09
פחמימות (גרם)7412
מתוכן סוכרים (גרם)11.92 1.84
שומנים (גרם)55.86 8.61
מתוכם שומן רווי (גרם)19.48 3
כולסטרול (מ"ג)140 21.58
נתרן (מ"ג)359.3955.39
סיבים תזונתיים (גרם)9.44 1.46
מים (גרם)353.3454.46
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1,690260.44
ויטמין B (מ"ג)9.951.53
ויטמין B1 (מ"ג)0.290.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.410.06
ויטמין B3 (מ"ג)7.241.12
ויטמין B5 (מ"ג)1.110.17
ויטמין B6 (מ"ג)0.830.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)55.548.56
ויטמין B12 (מק"ג)4.270.66
ויטמין C (מ"ג)12.911.99
ויטמין E (מ"ג)2.060.32
ויטמין K (מק"ג)27.844.29
סידן (מ"ג)106.7116.45
ברזל (מ"ג)50.77
מגנזיום (מ"ג)67.5510.41
זרחן (מ"ג)394.8560.86
אבץ (מ"ג)9.761.5
אשלגן (מ"ג)1,164179.36
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.270.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.260.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.110.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.110.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.1% 30.1% 24.8% 40%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.46 (0.5 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה