דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מנה ראשונה נהדרת לאלו שלא שומרים על כשרות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 288 גרם למנה\יחידה (ל- 4 סועדים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, לא כשרכשרות
  • לתרד שמנת:
  • 1 חולטים את התרד במים רותחים 10 שניות ומעבירים מיד למי קרח.
  • 2 סוחטים היטב את עלי התרד ושומרים בצד.
  • 3 מצמצמים שתי כוסות שמנת בחצי ומתבלים בקורט מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.
  • 4 מוסיפים את התרד ושומרים חם.
  • לביצים העלומות:
  • 1 מרתיחים מים עם קורט מלח ו- 6-7 כפות חומץ רגיל.
  • 2 יוצרים עם כף מערבולת במים ומוסיפים ביצה אחת בכל פעם (חשוב שהסיר יהיה על אש בינונית ולא גבוהה אחרת הביצים התפרקו).
  • 3 מבשלים 3 דקות עד שהחלבון נקרש.
  • 4 במקביל מטגנים רצועות חזה אווז (או בייקון) עד להזהבה.
  • אופן ההגשה של המנה:
  • 1 בצלחת הגשה מניחים פרוסת חלת בריוש, מעל מסדרים את הביצים העלומות.
  • 2 יוצקים מעל כל ביצה רוטב שמנת ותרד ומפזרים רצועות חזה אווז מעל.
  • 3 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)24384
חלבונים (גרם)12.54 4.35
פחמימות (גרם)176
מתוכן סוכרים (גרם)0.87 0.3
שומנים (גרם)14.77 5.12
מתוכם שומן רווי (גרם)7.25 2.52
כולסטרול (מ"ג)136.01 47.19
נתרן (מ"ג)729.22252.98
סיבים תזונתיים (גרם)3.37 1.17
מים (גרם)132.5645.99
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)689.1239.06
ויטמין B (מ"ג)2.220.77
ויטמין B1 (מ"ג)0.130.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.390.14
ויטמין B3 (מ"ג)0.640.22
ויטמין B5 (מ"ג)0.530.18
ויטמין B6 (מ"ג)0.330.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)191.4766.42
ויטמין B12 (מק"ג)0.310.11
ויטמין C (מ"ג)12.294.26
ויטמין D (מק"ג)0.210.07
ויטמין E (מ"ג)2.840.98
ויטמין K (מק"ג)617.28214.15
סידן (מ"ג)297.69103.28
ברזל (מ"ג)4.971.72
מגנזיום (מ"ג)112.8639.15
זרחן (מ"ג)117.8340.88
אבץ (מ"ג)1.230.43
אשלגן (מ"ג)618.49214.57
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.470.16
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.120.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.30.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.950.33
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.860.3

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.1% 30.9% 26.2% 35.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.5 (0.56 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.