דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל קוביות בשר

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 343 גרם למנה\יחידה (3-4 מנות)

  • כתף בקר - 500 גרם
    בשר בקר מס` 4 חתוך לקוביות
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    חתוך גס
  • פלפל אדום - יחידה גדולה (289 גרם)
    חתוך לרצועות
  • שמן קנולה - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    לטיגון
  • פטריות - חבילה (210 גרם)
    טריות או קופסת שימורי פטריות
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    גרוס
  • פפריקה - 1/2 כפית שטוחה
    חריפה
  • כמון - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (2 גרם)
  • בהרט - 1/4 כפית שטוחה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מרתיחים את קוביות הבשר בין שעה לשעה וחצי ומסננים (שומרים את ציר הבקר).
  • 2 מטגנים בשמן את הבצל והגמבה עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומערבבים לעוד כ- 5 דקות.
  • 3 מוסיפים את התבלינים, מערבבים, מוסיפים גם את קוביות הבשר ומערבבים שוב. לוקחים מציר הבקר ששמרנו כוס וחצי של נוזל ציר ומוסיפים לסיר.
  • 4 מערבבים וממשיכים לבשל על אש קטנה לעוד כשעה.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)378110
חלבונים (גרם)35.82 10.46
פחמימות (גרם)165
מתוכן סוכרים (גרם)8.05 2.35
שומנים (גרם)18.88 5.51
מתוכם שומן רווי (גרם)4.23 1.24
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.340.1
כולסטרול (מ"ג)97.5 28.47
נתרן (מ"ג)515.56150.53
סיבים תזונתיים (גרם)3.39 0.99
מים (גרם)267.0777.98
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)116.3733.98
ויטמין B (מ"ג)13.633.98
ויטמין B1 (מ"ג)0.220.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.540.16
ויטמין B3 (מ"ג)9.382.74
ויטמין B5 (מ"ג)2.360.69
ויטמין B6 (מ"ג)1.080.32
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)43.5512.71
ויטמין B12 (מק"ג)6.451.88
ויטמין C (מ"ג)130.1838.01
ויטמין D (מק"ג)0.280.08
ויטמין E (מ"ג)1.550.45
ויטמין K (מק"ג)4.821.41
סידן (מ"ג)39.1311.42
ברזל (מ"ג)5.11.49
מגנזיום (מ"ג)56.1916.41
זרחן (מ"ג)371.7108.53
אבץ (מ"ג)7.312.14
אשלגן (מ"ג)904.2264
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.280.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.270.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.090.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.090.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.6% 25.4% 48.1% 21.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.39 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.