דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פשטידת צ`יפס
פשטידת צ`יפס
פשטידת צ`יפס
חביתת צ`יפס מטוגנת

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 196 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים כוס שמן במחבת ומטגנים את הצ`יפס עד להזהבה (הערה לגבי כמות השמן - לאחר הטיגון מסננים חלק מהשמן, ולכן לשם חישוב הערך התזונתי של המתכון ישנה כמות פחותה מכוס).
  • 2 בינתיים מטגנים את הבצל במחבת קטנה עד להזהבה עם כף השמן.
  • 3 בקערה מערבבים את כל שאר המצרכים. לאחר שתפוחי האדמה זהובים אפשר להעביר את השמן לצנצנת (לשימוש חוזר למי שרוצה) ולהשאיר כמות קטנה במחבת. מוסיפים למחבת את הביצים הטרופות ומעבירים לאש בינונית למשך כ- 5 דקות עד שהתחתית זהובה.
  • 4 הופכים את הפשטידה בעזרת צלחת גדולה ושטוחה שהקוטר שלה יותר גדול מהמחבת, מצמידים את הצלחת למחבת והופכים את הפשטידה לתוך הצלחת, ומניחים בחזרה את הפשטידה לתוך המחבת לעוד כ- 5 דקות של טיגון.
  • 5 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון היא כמות מוערכת - ייתכן שימוש פחות או רב יותר, ולכן הערך התזונתי עשוי להשתנות. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)315161
חלבונים (גרם)6.57 3.35
פחמימות (גרם)2714
מתוכן סוכרים (גרם)2.08 1.06
שומנים (גרם)20.44 10.44
מתוכם שומן רווי (גרם)2.38 1.21
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)123.29 62.95
נתרן (מ"ג)553.11282.4
סיבים תזונתיים (גרם)2.59 1.32
מים (גרם)137.9770.44
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)63.432.37
ויטמין B (מ"ג)3.621.85
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.180.09
ויטמין B3 (מ"ג)1.690.86
ויטמין B5 (מ"ג)1.150.59
ויטמין B6 (מ"ג)0.410.21
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)32.316.49
ויטמין B12 (מק"ג)0.30.15
ויטמין C (מ"ג)13.366.82
ויטמין D (מק"ג)0.680.35
ויטמין E (מ"ג)0.420.21
ויטמין K (מק"ג)32.2416.46
סידן (מ"ג)35.918.33
ברזל (מ"ג)1.230.63
מגנזיום (מ"ג)31.816.24
זרחן (מ"ג)122.2962.44
אבץ (מ"ג)0.830.42
אשלגן (מ"ג)491.9251.15
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.710.36
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.580.3
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.230.63
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.150.59

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.6% 36.3% 11.7% 47.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.61 (0.67 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.