דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
צלי בקר בעשבי תיבול ופטריות
צלי בקר בעשבי תיבול ופטריות
מומלץ ביותר עם אורז לבן טרי וחם

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 309 גרם למנה\יחידה (כ- 10 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 שוטפים את נתח כתף הבקר היטב ומעבירים לסיר נפרד עם 2 בצלים לבנים, עלי דפנה וגרגירי פלפל אנגלי. מבשלים כשעה וחצי (בישול חלקי). מוציאים את הבשר, מצננים ופורסים לנתחים גדולים ובעובי של כ- 1 וחצי ס"מ. את ציר הבקר שומרים.
  • 2 מטגנים קלות ב- 3 כפות שמן זית טבעות פלפל אדום חריף, מוסיפים
  • פטריות, פלפל שחור גרוס וקורט מלח גס, וממשיכים לטגן כ- 4 דקות תוך כדי ערבוב.
  • 3 בסיר סוטג` רחב מסדרים את נתחי הבשר, מוסיפים מעל שיני שום טריים, רצועות סלרי, בצל אדום פרוס ל- 4 ואת עלי הדפנה וגרגירי הפלפל האנגלי מציר הבקר.
  • 4 מערבבים ב- 3-4 כוסות מציר הבקר (הציר צריך להגיע לגובה הבשר) כפית מלח, כף אבקת מרק עוף וכפית גדושה כורכום, ויוצקים מעל הבשר. מפזרים מעל הכל תערובת עשבי תיבול. מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 15 דקות עם מכסה מעט פתוח עד צמצום מעט מהנוזלים, אח"כ מוסיפים את הפטריות, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה עוד כ- 45 דקות.
  • 5 מכניסים את הסיר לתנור בחום של 190 מעלות כרבע שעה, עד הזהבה מלמעלה.
  • 6 מעדן - בהצלחה ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש עם אורז לבן.

הערך התזונתי לא כולל את הפלפל האנגלי, עלי הדפנה ותערובת עשבי התיבול. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה.

- פרסומת -

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)426138
חלבונים (גרם)54.63 17.68
פחמימות (גרם)103
מתוכן סוכרים (גרם)3.21 1.04
שומנים (גרם)17.66 5.72
מתוכם שומן רווי (גרם)6.16 1.99
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.550.18
כולסטרול (מ"ג)156.16 50.54
נתרן (מ"ג)715.78231.65
סיבים תזונתיים (גרם)2.07 0.67
מים (גרם)222.2171.91
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)5.511.78
ויטמין B (מ"ג)17.575.69
ויטמין B1 (מ"ג)0.220.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.690.22
ויטמין B3 (מ"ג)12.494.04
ויטמין B5 (מ"ג)2.730.88
ויטמין B6 (מ"ג)1.40.45
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)33.610.87
ויטמין B12 (מק"ג)10.323.34
ויטמין C (מ"ג)12.343.99
ויטמין D (מק"ג)0.220.07
ויטמין E (מ"ג)0.460.15
ויטמין K (מק"ג)6.392.07
סידן (מ"ג)39.712.85
ברזל (מ"ג)6.612.14
מגנזיום (מ"ג)65.0721.06
זרחן (מ"ג)515.86166.95
אבץ (מ"ג)11.083.58
אשלגן (מ"ג)1,021330.28
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.160.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.150.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.5% 20.9% 64.8% 11.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?