דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
כרעיים עוף עם עשבי תיבול

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 414 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מפזרים בתבנית האפייה צרור כוסברה, חצי צרור פטרוזיליה, ראש שום, וגם את הפלפלים האדומים והבצלים.
  • 2 שמים את הכרעיים בקערה ומושחים בשמן זית ותבלינים. מניחים את כרעי העוף מעל התערובת בתבנית ומטפטפים עוד קצת שמן זית.
  • 3 מפזרים מעל הכרעיים את יתר הכוסברה, הפטרוזיליה והשום (לשמור קצת כוסברה ופטרוזיליה לפיזור לפני ההגשה).
  • 4 למזוג את המים הרותחים בתבנית מתחת לכרעיים. עוטפים בנייר אפייה ומעליו נייר כסף, ואופים בחום של 170 מעלות למשך כשעה וחצי.
  • 5 מסירים את הכיסוי, מעלים את החום ל- 190 מעלות ואופים כרבע שעה נוספת או עד שהכרעיים משחימים. זהו - יש לכם עוף מושלם בעשבי תיבול!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לשדרג ולהוסיף שקית אפונה קפואה מתחת לכרעיים.

במתכון כתוב בכרעי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בכרעי עוף רגילים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות עדנה עטיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)552133
חלבונים (גרם)70.22 16.95
פחמימות (גרם)184
מתוכן סוכרים (גרם)5.2 1.26
שומנים (גרם)21.18 5.11
מתוכם שומן רווי (גרם)4.65 1.12
כולסטרול (מ"ג)218.95 52.85
נתרן (מ"ג)1,871451.7
סיבים תזונתיים (גרם)3.46 0.83
מים (גרם)299.9872.41
ויטמין A (מק"ג)321.3477.57
ויטמין B (מ"ג)21.495.19
ויטמין B1 (מ"ג)0.310.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.670.16
ויטמין B3 (מ"ג)15.493.74
ויטמין B5 (מ"ג)3.480.84
ויטמין B6 (מ"ג)1.460.35
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)75.2318.16
ויטמין B12 (מק"ג)0.80.19
ויטמין C (מ"ג)152.2636.76
ויטמין D (מק"ג)0.290.07
ויטמין E (מ"ג)2.950.71
ויטמין K (מק"ג)318.5176.89
סידן (מ"ג)113.7627.46
ברזל (מ"ג)5.671.37
מגנזיום (מ"ג)88.4721.36
זרחן (מ"ג)509.52123
אבץ (מ"ג)8.191.98
אשלגן (מ"ג)1,067257.64
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)3.530.85
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.150.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.820.68
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.551.1
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.820.92

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.1% 18.8% 62.2% 15.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.25 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?